Samana Nieuws


Loading

NEWS: Bakasana’s challenge.. we gaan vliegen!!!

  • Date10/21/2014

Grijp deze nieuwe uitdaging met beide handen aan tijdens de masterclass Bakasana’s (spreek uit: Ba-kaaaa-sa-nas). Bakasana betekent vogel in het sanskriet. Get ready for takeoff.. we gaan vliegen!!!

Bakasana’s is een onderdeel van de handbalans. Binnen yoga kennen we zittende, staande en gebogen houdingen én de handbalans. Bij Samana Yoga Center laten we graag alle soorten houdingen aan bod komen, dus ook handbalans. Maar nog belangrijker is wat handbalans ons kan opleveren: Sterkte (stevige basis), plezier en mentale kracht!

De totale oefening bevat 10 bakasana’s. We starten bij de simpelste vorm en bouwen het daarna langzaam op. Eerst leer je de techniek achter de verschillende bakasana’s. Vallen mag en oefenen is een must! Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat. Uiteindelijk leer je alle bakasana’s achter elkaar uit te voeren in een flow. Wow, dat is zo’n overweldigend gevoel. Het voelt alsof je vliegt!

Wat levert de Bakasana’s challenge jou op?

  1. Je vliegt! Met de bakasana’s maak je je lichaam klein, compact en rond, waardoor je het gevoel hebt dat je vliegt. Dit gevoel komt voort uit ademhaling, lichaam en geest. Je ervaart totale vrijheid!
  2. Je wordt er sterker van: Om bakasana’s te kunnen uitvoeren, heb je kracht nodig. Mannen zijn van nature iets krachtiger, dus zij zullen het in eerste instantie makkelijker kunnen dan vrouwen. Maar zonder het te doen, ga je het ook nooit leren. Door de ervaring mee te maken, leer je veel sneller. Ga de uitdaging aan en kijk tot welke vogel jij komt! En misschien ben je al veel sterker dan je dacht.
  3. Je wordt er soepel van: Vogels hebben geen hoekige botten. Voor de bakasana’s geldt ook dat je compact moet worden om te kunnen vliegen. Oftewel, we worden flexibel en buigzaam! Voor kleinere mensen (zoals ik) net iets makkelijker en voor jullie Nederlanders een nóg grotere uitdaging! Maar geen zorgen, het mooie is dat iedereen het kan. We hebben zelfs een leerling van 78 die het kan: ze vliegt.
  4. Je maakt je los uit je dagelijkse leven: Je staat op je voeten, zit en ligt elke dag. Maar wanneer ga je op je armen staan? Je maakt je los van je standaard gewoonten, begeeft je buiten je comfort-zone en dat doet mentaal iets met je.
  5. Je kunt meer dan je dacht: Onze handen zijn direct verbonden met het hart. Meer kracht in de handen versterkt het hart. Je kunt iets dat je nooit eerder had bedacht om te doen. Het werkt als een natuurlijke anti-depressiva. Stralend en vol zelfvertrouwen ga je weer terug naar huis.

Ben jij helemaal klaar voor de Bakasana’s challenge? Check de workshop page wanneer de bakabana weer op het programma staat!

 

Eveline Torres