Lu Jong Tibetaanse Healing Yoga


fritzi_portret_samanaLu Jong Tibetaanse Healing Yoga is geworteld in het Tibetaanse Boeddhisme en geneeskunst. Tijdens deze les focussen we op het creëren van een evenwicht tussen lichaam, adem en geest. Door simpele en vloeiende bewegingen masseren we de ruggengraat zodat de vitale adem (Lung of Qi) beter gaat stromen en grove en subtiele blokkades oplossen. Dit helpt ons in het hier en nu te komen en negatieve emoties te transformeren.
Deze zachte yoga is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of ervaring met yoga. De Lu Jong bewegingen zijn weer anders dan de Indiase yogahoudingen. Bij regelmatige beoefening bouw je grotere fysieke kracht en lenigheid op, verhoog je je weerstand en verscherpen je zintuigen. Daarnaast ontdek je de leegte en het potentieel van een rustige(re) geest. Lu Jong is heilzaam voor gezondheid en geluk en laat je van binnenuit stralen!

Lu Jong kent een lange geschiedenis en werd pas in de 21e eeuw door Tulku Lobsang Rinpoche (1976) naar het Westen gebracht. Hij stelde een serie van 23 oefeningen samen met kleine modificaties zodat de oefeningen voor het Westerse lichaam en de Westerse levensstijl toegankelijk zijn.

Docent Fritzi Ponse

Fritzi studeerde in juni 2016 af bij Tulku Lobsang Rinpoche in Lu Jong Tibetaanse Healing Yoga. Haar missie is om mensen kennis te laten te maken met deze in Amsterdam nog onbekende vorm van yoga.

Voor meer informatie, bekijk haar website www.lujonghealingyoga.nl

lujong_houding2