Restorative Yogales


restorative02Restorative yoga

Een heerlijke les om helemaal tot jezelf te komen. Tijdens een therapeutische yogales ligt de nadruk op het versterken van je centrum (bekkenbodem, onderbuik, buikspieren en rugspieren) en onderrug.

Restorative yoga vermindert stress en verbetert je lichaamshouding, kracht en stamina. Het helpt om de onbalans, veroorzaakt door dagelijkse stress of belangrijke gebeurtenissen in je leven, te herstellen. Het laat de energie in je lichaam weer stromen en je voelt je verfrist en vernieuwd.

In deze lessen leer je technieken om te herstellen en te vernieuwen:

  • Bewuste ontspanning
  • Observeren van je eigen gewoontes en onbalans
  • Ademhalingsoefeningen
  • Een yogapose langer aanhouden op een prettige, makkelijke manier

Als je een yogapose langer aanhoudt kan je lichaam zich ontspannen en weer in balans komen.
De leraren helpen je te ontdekken hoe je de pose het prettigst kunt uitvoeren. Soms kun je daarbij hulpmiddelen gebruiken (dekens, riemen, blokken), soms zullen ze je persoonlijk helpen.

Door langer in een yogahouding te blijven en daarbij bewust adem te halen oefen je een kalmte die nodig is voor mentaal en fysiek uithoudingsvermogen (stamina). Ook helpt het je lichaam weer in een natuurlijke gezonde houding te komen.

Deze les is goed voor wie tijdelijk minder energie heeft en is ook aanbevolen voor mensen met rugklachten. De therapeutische lessen zijn geschikt voor mensen met blessures en als je herstellende bent van ziekte, oververmoeidheid of een burn-out.

restorative06  restorative03