Restorative Tensegrity


restorative_tensegrityRestorative Tensegrity

Tensegrity is een samentrekking van tension (spanning) en integriteit. De oefeningen zijn gebaseerd op het optimaal gebruik van zowel je spieren als de structuur van je skelet. Het verwijst naar systemen waarbij er een evenwicht is tussen het compact maken en verlengen. Je leert gebruik te maken van de subtielere spieren in je lichaam en je leert te vertrouwen op de stabiele kracht van je botten.

De Tensegrity Repairserie is voor yogabeoefenaars van elk niveau.
Heb je blessures dan is de Tensegrity Repaireserie zeer geschikt voor jou.

Meestal gebruik je vooral de grote, sterke spieren van je lichaam. Maar je hebt, dieper in je lichaam, vaak dicht bij de botten en je ruggengraat, veel meer kleine spiertjes. Als je die spiertjes gebruikt wordt bewegen gemakkelijker, lichter en stabieler. Je beweegt dan meer vanuit de kern van je lichaam. Asana’s kosten minder inspanning wanneer je de subtielere krachten in je lichaam leert te vertrouwen. Daarnaast onderzoek je bij Tensegrity de kracht van je botten en gewrichten. Niet alles hoef je op spierkracht te doen, ook je skelet geeft kracht, steun en stabiliteit.

Gioia Irwin heeft een serie oefeningen ontworpen die juist deze diepere spieren activeren en je laten voelen hoe je optimaal gebruik kunt maken van je stevige botten als steunpunten. Je hydrateert je gewrichten, zodat je botten flexibel en in goede alignment zijn voor optimale steun aan je lichaam.

Eveline en Marta ontwikkelden hun eigen lessen Tensegrity.

Een Tensegrity-les begint met meditatie, vayus en pranayama. Daarna doen we een serie liggende bewegingen zodat je zonder zwaartekracht kunt oefenen. Je ervaart dan de gezonde bewegingen zonder druk. Je leert een manier van bewegen die je later in alle yogahoudingen kunt gebruiken.

Kom en ontdek yoga met Tensegrity!

restorative05