Yoga intervisie

Yoga-intervisie is geen opleiding, geen teachertraining, maar een leermiddag voor yogadocenten en yogi met minimaal 2 jaar yoga-ervaring. Wij verwelkomen je graag bij Samana voor yoga intervisie,elke kwartaal(4xperjaar)om vrijdag 13-15:30u.


Yoga intervisie bij Samana
onder leiding van Eveline Torres
Een keer per kwartaal (4x per jaar) op vrijdag middag.
13.00 – 15.30 uur
Voor: yogadocenten en gevorderde yogabeoefenaars 

Elke kwartaal van het jaar nodigt Eveline Torres alle geïnteresseerde yogadocenten én enthousiaste yogi uit voor yoga intervisie: een combinatie van theorie, cases uit de yogales en aandacht voor therapeutische yoga. Het doel is om in een open omgeving ideeën met elkaar uit te wisselen, van elkaar te leren, jezelf te testen en je eigen lessen nog meer diepgang te kunnen geven.

intervisie_02

Waarom yoga intervisie?

Eveline Torres heeft al meer dan 35 jaar ervaring in lesgeven en daarvan bijna 15 jaar als yogadocent. Het idee voor intervisie ontstond in Brazilië, waar ze vandaan komt. “Jaarlijks keer ik terug naar mijn geboortestad Juiz de Fora waar ik dan ook lesgeef. Binnen de yogawereld in Brazilië zie ik veel uitwisseling tussen yogadocenten en fanatieke yogi. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in de ervaringen van mijn collega-yogadocenten. Lopen zij tegen dezelfde dingen aan als ik? Bovendien hoor ik vaak van collega’s dat ze na de opleiding niet zo goed weten hoe ze verder moeten. Hoe blijven ze zichzelf ontwikkelen? Ik blijf mezelf graag ontwikkelen door ook van anderen te leren. Daarnaast deel ik graag mijn kennis over lesgeven en therapeutische yoga.”

Voor wie is de yoga intervisie bedoeld?

Voor alle yogadocenten en yogi die minimaal 2 jaar yoga ervaring hebben en open staan om te delen en van elkaar te leren.

Hoe ziet het programma eruit?

  • 12-13 uur – Samen lunchen voor degenen die de vrijdagochtend les voor level 2/3 hebben gevolgd en voor alle deelnemers van de intervisie die het leuk vinden om eerst informeel bij te praten. Samana verzorgt sapjes, thee en fruit.
  • 13-15.30 uur – Yoga intervisie
    • Theorie: hoe plaatsen we de yoga theorie in het dagelijks leven en in de les? We zetten theorie om in de praktijk, waarbij we gebruik maken van bekende yoga boeken (bijvoorbeeld van ‘Hatha yoga pradipika’).
    • Intervisie: we wisselen ideeën uit en bespreken cases uit onze lessen. Waar loop je tegen aan? Wat is je grootste uitdaging? Wat kun je zelf verbeteren? Daarbij oefenen we meteen in de praktijk, zodat we onszelf kunnen verbeteren.
    • Therapeutische yoga: er is een enorme ontwikkeling gaande op het gebied van restorative yoga en tensegrity. Wat doen we als iemand met een blessure in de les komt? Of als iemand bijvoorbeeld een knieoperatie heeft ondergaan? Welke bewegingen kunnen dan wel en welke juist niet? Hoe weet je wat je moet doen?

Op basis van donatie
We vinden deze uitwisseling belangrijk en daarom moet het voor iedereen met yoga ervaring mogelijk zijn om deel te nemen aan yoga intervisie. Vandaar dat de sessies plaatsvinden op basis van donatie.

Kort samengevat

Yoga intervisie is geen opleiding, geen teacher training, maar een leermiddag voor yogadocenten en yogi met minimaal 2 jaar yoga-ervaring. Wij verwelkomen je graag bij Samana voor yoga intervisie, ieder kwartaal op een vrijdag om 13 uur. Meld je even aan om zeker te zijn van een plek. Mail naar info@samanayogacenter.nl

Check de agenda voor actuele data

Locatie: Samana Yoga Center
Contact: Eveline: 06-21211322

 

Eveline Torres

Eveline Torres

intervisie_01