Samana Nieuws


Loading

5 verrassende voordelen van zwangerschap

 • Date10/21/2014

Sommige vrouwen vinden het geweldig om zwanger te zijn, terwijl anderen niet kunnen wachten totdat ze hun ‘normale’ lijf weer terug hebben. Ook al ben je even helemaal klaar met je zwangerschap, er zijn een aantal voordelen die je zullen verrassen. Lees de 5 verrassende voordelen van zwangerschap en je voelt je snel beter!

 1. Gezond leven wordt een gewoonte
  Een zwangerschap is een van de meest effectieve manieren om te stoppen met je slechte gewoonten. Niet meer drinken en roken, maar wel meer bewegen en een frisse neus halen. Vaak worden deze nieuwe gewoonten een overstap naar een gezondere leefstijl na de bevalling.
 2. Seks verbetert!
  Voor veel vrouwen verbetert seks, in ieder geval tijdens een deel van de zwangerschap. Tijdens het tweede trimester stroomt er meer bloed naar de bekken, waardoor de gevoeligheid toeneemt, net als de kans op (meerdere) orgasme(s). Maar dat is nog niet alles! Je voelt je ook sexier door een toename van de zwangerschapshormonen en androgenen. In het eerste trimester had je waarschijnlijk minder zin in sex vanwege de misselijkheid en moeheid, terwijl je in het laatste trimester jezelf vaak minder aantrekkelijk vindt vanwege je omvang… Maak nu dus vooral gebruik van deze hormonen! En maak je niet druk om de foetus, want zolang je geen gecompliceerde zwangerschap hebt, kan er niks misgaan door seks en kun je er heerlijk aan toegeven.
 3. Je zintuigen staan op scherp
  Als je zwanger bent, ruik en proef je beter. Volgens sommige experts komt dit door een hoger aantal estrogenen in de neus, terwijl anderen beweren dat het versterkte reukvermogen vrouwen instinctief helpt om potentieel gevaarlijke stoffen te vermijden zoals sigarettenrook of bedorven eten, omdat het gevaarlijk is voor moeder en baby.
 4. Basis voor zelfvertrouwen
  Sommige studies beweren dat vrouwen een nieuw soort gevoel van kracht ervaren na de bevalling. Wanneer je weet dat jouw lijf in staat is om een nieuw mens te creëren en hem of haar ter wereld te brengen, ga je meer relativeren. Jij bent hiertoe is staat, hoe bijzonder is dat?
 5. Minder menstruatiepijntjes
  Zwangerschap heeft een positief effect op de menstruatiecyclus. Veel vrouwen ervaren minder menstruatiepijn en -krampen na de geboorte van hun baby. Niemand weet precies wat de reden hiervan is, maar feit is dat het zo is!

Blog geschreven door: Sanne Kerkhof