FAQ


Kan ik zo instromen of geven jullie cursussen?

Je kunt gewoon binnenlopen voor een les. Alle lessen, behalve de gevorderden, zijn open voor iedereen.
Samana biedt regelmatig beginnerscursussen aan, zodat het makkelijker wordt lessen te volgen.In 5 weken leer je de basis van een bepaalde yoga stijl. Samana Yoga Center biedt drie yogastijlen: Vijnana, Vinyasa en Iyengar.

Hoe lang duurt een les?

Een les duurt 1,5 uur.

Moet ik me van te voren aanmelden?

Nee, dat hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen vanaf 15 minuten voor aanvang van de les.

Hoe laat kan ik komen?

De deur is open vanaf 15 minuten voor aanvang van de les.

Wat doe ik aan?

Trek prettig zittende kleding aan.

Hebben jullie yoga matten?

Yoga doe je op een mat. Bij Samana zijn matten en andere hulpmiddelen aanwezig. Je kunt ook je eigen mat meenemen.

Kan ik een introducé meenemen?

Je kunt altijd een introducé meenemen. Nieuwe mensen krijgen een proefles tegen gereduceerd tarief. Deze les geeft hem/haar recht op een gratis tweede les binnen een week.

Hoe lang is mijn voordeelkaart geldig?

Samana heeft verschillende voordeelkaarten. Elke kaart heeft een beperkte geldigheid. Let dus goed op of je de kaart tijdig kunt opmaken. Wij adviseren je graag. Op de tarieven pagina kun je alle mogelijkheden bekijken.

Moet ik lenig zijn om mee te doen?

Nee, voor yoga hoef je niet lenig te zijn, je doet gewoon wat je op dit moment kunt. Forceren is niet de bedoeling. Wel word je, bij regelmatig yoga beoefenen, vanzelf leniger.

Zijn er een aparte lessen voor beginners en gevorderden?

Veel lessen bij Samana zijn gemengd. Er zijn maar een paar lessen speciaal voor gevorderden. Check het rooster, daar staat duidelijke vermeld welke les niet geschikt is voor beginners.

Welke les past bij mij?

Samana biedt drie soorten yoga: Vijnana, Vinyasa en Iyengar. In het weekend kun je vaak deelnemen aan een workshop van 3-4 uur. Samana biedt een grote variatie aan lessen:  er zijn rustige, precieze lessen en flowlessen, restorative- en shiatsu-yogalessen en een groepsles voor 50+. Tenslotte biedt Samana zeer goede zwangerschapsyoga en postnatale  yoga. Op de lessenpagina kun je er meer over lezen. Kom je er niet uit dan helpen we je graag om je keuze te maken.

Ben ik te oud om yoga te doen?

Yoga, zoals wij dat bij Samana geven, is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd. We leren je de asana’s (houdingen) heel precies, waardoor je geen blessures oploopt. Onze docenten vertellen je precies welke aanpassingen je kunt doen om een moeilijke houding gemakkelijker te maken, als dat nodig is. Met de speciale zorg van onze yogadocenten kun je yoga doen tot je tachtigste (of langer).

Kan je yoga doen als je zwanger bent?

Yoga kan heel goed zijn als je zwanger bent, maar het is verstandig om de houdingen aan te passen, en sommige houdingen even uit te stellen. Sanne Kerkhof is gespecialiseerd in yoga voor zwangere vrouwen. Bekijk de lessenpagina voor meer informatie.

Wat voor soort yoga kun je doen bij Samana Yoga Center?

Samana biedt drie soorten yoga: Vijnana, Vinyasa en Iyengar.
Op de lessenpagina kun je zien welke lessoorten Samana biedt. Kom je er niet uit dan helpen we je graag om je keuze te maken.