Krokus retreat Drenthe 2017


drenthe

Data: vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari
Waar: Het hof van Axen in Drenthe
Met: Sanne Kerkhof en Eveline Torres
Voor wie: Voor iedereen die wat rust en heling kunnen gebruiken.

 

Therapeutic yoga weekend-retreat

Reduceer stress en ervaar een paar dagen lang hoe het is om te leven in diepe ontspanning. Vanuit die rust groeit een kracht, een sterke ‘empowering’.
Een weekend therapeutic yoga is een geschenk voor je lichaam en je geest.

Als je thuis komt en de drukte weer toeneemt, zal je merken dat het gemakkelijker is ’s avonds te ontspannen en de kracht in jezelf weer terug te vinden, kracht die je in Drenthe hebt ervaren. Dat is niet alleen te danken aan de yogasessies van Eveline en Sanne, maar ook aan de hele praktische tips die zij geven om met eenvoudige series van asana’s sneller en gemakkelijker weer in balans te komen en kracht terug te vinden.

Elk jaar biedt Samana deze retreat aan om je voor te bereiden op de komst van de lente.

Unieke plek

Slechts een korte reis brengt je naar onze weekend retreat op een unieke plek in Nederland. Aan het eind van de winter kiezen we voor een prachtige plek in Drenthe, waar je wordt omringd door het ruizen van het bos, bij een meer met kristal helder water. De Hof van Axen is een spiritueel centrum waar natuurbeleving hoog in het vaandel staat.
Het huis is gebouwd met ecologische materialen en waar mogelijk is gekozen voor “groene” voorzieningen. Zo zijn er bijna overal warmtewanden, die met leem afgewerkt zijn. In februari brandt er in de huiskamer een houtkachel, niet alleen voor de heerlijke warmte, maar ook gewoon omdat het gezellig is.
De accommodatie is heel eenvoudig, je gaat terug naar de basis. We nodigen je uit om volledig in de yoga te duiken. Leg je telefoon en iPad weg voor een paar dagen en verblijft 100% in het betoverende landschap tussen de bomen, geiten en de hunebedden.
Op de website van Hof van Axen krijg je een indruk van de locatie.

Biologisch eten

We logeren bij Jan en Sonja, liefhebbers van een kwalitatief goede en gezonde maaltijd. Zij besteden daar veel tijd, liefde en aandacht aan, met gebruikmaking van verse producten uit de buurt. Ze verdiepen zich ook in de geneeskracht van voeding. Jan bakt speltbrood gemaakt met granen uit de buurt.

Detox

De retreat in Drenthe vindt plaats rond de overgang van seizoenen. Het is een mooi moment om je even terug te trekken en jezelf op te schonen: je kunt oude energie loslaten en alle spanning die niet meer nodig is opruimen. Daarna geef je ruimte aan de nieuwe energie die je nodig hebt in het volgende seizoen.

Yoga retreat met bijzondere start op vrijdag

Je kunt de yogaretreat beginnen op vrijdagochtend of in de middag.
We bieden een mooi overgangsritueel aan voor mensen die ’s ochtends kunnen komen: een zweethutsessie. Zo’n sessie helpt je om los te komen van je dagelijkse leven.
Arriveer je vrijdagmiddag, dan begint je retreat met een yoga-sessie van 5 tot 7, waarna we samen dineren. Bij een kampvuur of de houtkachel binnen bespreken we het programma van het weekend.

Programma op zaterdag

ontbijt
ochtend: therapeutic yoga
middageten en wandelen
middag: yogasessie
diner
avond: loungen bij de houtkachel en praten over yogateksten.

Zaterdag ligt de focus op de bekken, benen en onderrug.
Je leert technieken om je bekken en onderrug weer sterker en soepeler te maken.

Door aan de balans tussen kracht en souplesse te werken, geven we de onderrug en het bekken ondersteuning en ontspanning. We concentreren ons op zittende- , liggende houdingen en achteroverbuigingen.
Met de adem creëren we ruimte in het lichaam om terug te keren naar de natuurlijke staat waarin de energie weer vrij kan stromen. Wanneer het lichaam met behulp van je adem meer ruimte ervaart, ontspan je makkelijker en kunnen je je concentreren op het verbeteren van je houding en het versterken van je rug en bekken.
Je raakt daarbij je darmen, maag en gal aan. Je ontgift en voelt je energiek. Na de verschillende oefeningen, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan werken, zal je lichaam verwarmd, krachtig en ontspannen voelen en zul je vol frisse energie klaar zijn voor de zondagpractice.

Programma op zondag

ontbijt
ochtend: therapeutic yoga
middageten en wandelen
middag: yogasessie
vertrek naar huis rond 17 uur.

Zondag ligt de focus op nek, schouders en bovenrug.
Met behulp van een serie goed opgebouwde asana’s ontspant je bovenlichaam zich. We beginnen met zittende asana’s, arm-schoudervariaties en twisten, daarna bouwen we aan een lekkere serie achteroverbuigingen.
En we sluiten af met schouderstandvariaties. Zo open je je hart en de energie stroomt weer vrij door je longen. Hiermee bouwen we aan de kracht van dit gebied, zodat je gemakkelijker de gezonde houding van je bovenlichaam kunt vinden, ook in het dagelijks leven en achter je computer.
We bereiden de asana-serie voor met een aantal ademhalingsoefening, zodat je lichaam ontspannen is en je ruimte kan geven aan de helende effecten van de yoga-practice.

Praktische informatie

Data: 24 – 26 februari 2017
Start: vrijdag 24 februari om 11 uur – voor wie meedoen met zweethutsessie
– mis dit niet, het is een goede manier om te gronden en echt te arriveren. –
of vrijdag 24 februari om 17 uur – yoga weekend zonder zweethutsessie
einde: zondag 26 februari om 17 uur.

Prijzen:
a- Inclusief overnachtingen, alle maaltijden, thee en fruit, alle yogasessies met 2 docenten :€355 ,-p.p
b- Inclusief overnachtingen, alle maaltijden, thee en fruit, alle yogasessies met 2 docenten, extra lunch en zweethutsessie(min.10 personen): €375,-p.p

375.00Add to cart

* 2 persoons kamers en gedeelde badkamer & toilet.

Exclusief:
Vervoer van en naar Drenthe
Extra bij te boeken sessies zoals massages
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting €1.30 p.p. (per nacht)

Annulerings regeling:
Als je voor 25 januari de bestelling afzegt, krijg je je geld terug minus administratie en reserveringskosten van € 85,-. Na 25 januari kun je niet meer afzeggen en is het volledige bedrag verschuldigd. Samana behoudt het recht om de retreat af te zeggen tot drie weken voor aanvang. Je krijgt dan het volledige bedrag terug. We zijn niet aansprakelijk voor geboekte reistickets.

Minimaal 14 mensen, maximaal 18 mensen
Adres Het Hof van Axen: Bosweg 4, 9439 TL Witteveen
Aanmelden: info@samanayogacenter.nl