Mantra & more


Gayatri mantraOveral op de wereld wordt gezongen, in koren, in families, in tribes, in bands, op straat, in bed, in kloosters, kerken, op scholen in bejaardentehuizen… en ja ook in Samana yoga center. Zingen verbindt. Zingen geeft vreugde, zingen bezielt, doet vergeten wat er niet toe doet, geeft moed, helpt je angst en eenzaamheid te overwinnen, het warmt je op, het ‘coolt je down’ etc etc en is gewoon fijn om te doen.

WAT GAAN WE DOEN

Opwarming (ongeveer 30 minuten):

  • Verticale alignement
  • Adem, Klank & Houdingen
  • Stem bevrijdende oefeningen
  • Het geven en ontvangen van klank (luisteren en horen)
  • Adem techniek gericht op stemgebruik

We brengen de aandacht eerst naar de adem. Dan maken we verbinding van klank met eenvoudige yoga houdingen. Hierdoor ontspant je lichaam, en geeft ruimte aan je stem om gehoord te worden. We besteden aandacht aan het maken van klanken, en aan het luisteren, het echt ontvangen van de impact die ons eigen klank maakt. Het maakt je bewust van je eigen zeggingskracht. We besteden aandacht aan adem techniek speciaal gericht op stemgebruik. Adem techniek die je helpt te ontspannen, en adem techniek die je juist energie geeft

Mantra (ongeveer 45 minuten).
In dit gedeelte van de les geven we ons over aan je het zingen van mantra’s en mooie bezielde liederen, uit vele windstreken.

Meditatie (ongeveer 15 minuten)
We sluiten de les af met een meditatie.

OVER CAROLINE

Caroline is zangeres. 35 jaar geleden begon zij aan haar zangopleiding. Zij reisde de wereld rond om zich te bekwamen bij diverse grootheden uit de operawereld. Al die jaren is zij intensief bezig geweest met het fenomeen adem.

VOOR WIE

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet nodig.

WANNEER

Klik hier voor de agenda.

KOSTEN

De kosten zijn € 15,-.