Eveline Torres

Eveline Torres

Internationaal geregistreerde Vijnana Yoga Docent

Eveline Torres is gecertificeerd Vijnana Yogadocent en eigenaar van Samana Yoga Center Amsterdam samen met Sanne Kerkhof.

Eveline Torres: “Lesgeven is mijn grootste passie. Ik deel graag wat mij in yoga fascineert: de combinatie van stilte en beweging, van kracht en tegelijkertijd souplesse. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal-emotioneel.”

Eveline is heel precies in alle pijlers van yoga (meditatie, pranayama, vayu’s ,asana en inspirerende teksten). Haar lessen worden nooit te ‘technisch’: ze begeleidt de deelnemers met zowel scherpe aandacht als plezier. Haar aanwijzingen worden verlevendigd met onverwachte humor. Daarnaast combineert ze diepgang met de warmte van haar geboorteland Brazilië. Haar lessen boren de vitale kracht en het ritme van je lichaam aan, terwijl je tegelijkertijd de stilte in jezelf leert vinden; ervaringen die in het dagelijks leven ook terug zullen komen. Zij beschouwt leven en lesgeven als een constant leerproces.

Ze geef yogalessen en workshops vanaf 2000, in Europa en Brazilië.
Ze nodigt regelmatig internationale Vijnana yoga docenten uit om workshops te geven bij Samana voor Nederlandse yoga-beoefenaars.

Eveline blijft studeren bij Orit Sen Gupta, grondlegger van Vijnana yoga en Noga Barkai.
Ze heeft de driejarige docentenopleiding klassieke yoga gevolgd bij Teresa Caldas en Dona Holleman, en is gecertificeerd Vijnana docent. Daarna heeft Eveline een training Medische en Restoratieve Yoga gedaan en de Internationale Teacher Training van drie jaar bij Orit Sen Gupta volbracht.

Op dit moment ontwikkelt ze specialistische kennis over pranayama en tensegrity als restoratieve yoga-oefening.
Ook ontwikkelt ze een mastertraining voor yogadocenten. Deze training heeft als doel om de praktijk van yogadocenten te verrijken door middel van theorie en het  uitwisselen van kennis en ervaring over het geven van yogales.

Vijnana yoga betekent voor haar vooral: “bewegen met integriteit vanuit je centrum (samana)”.