Kim Terpstra

Kim Terpstra

Vinyasa Flow docent

Dansen was van kleins af aan mijn grote passie en op mijn elfde ben ik aangenomen op de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Helaas kreeg ik na een aantal jaren veel last van blessures en moest ik uiteindelijk noodgedwongen stoppen met dansen. Ik ben toen hard op zoek gedaan naar wat ik dan met mijn leven zou willen doen en ben zo op de kunstacademie terecht gekomen. Hier ben ik afgestudeerd als Grafisch Vormgever / Illustrator, kwam in de modewereld terecht en ontdekte en ontwikkelde mijn liefde voor textieldesign. Inmiddels heb ik daarin een mooie carrière opgebouwd, maar ondertussen begon ik het steeds meer te missen iets met mijn lijf te doen en te bewegen. Na een tijd zat ik letterlijk niet lekker meer in mijn vel en bij toeval viel mijn oog toen op een yogaschool bij mij in de buurt waar ik yogalessen ben gaan uitproberen.Ik vond in de yoga meteen terug wat ik zo had gemist en wat ik zo nodig had! Ik ben veel lessen gaan volgen en heb mezelf ondergedompeld in zo veel mogelijk stijlen bij een groot aantal docenten en heb zo ontzettend veel geleerd over de yoga en ook over mijzelf. Omdat yoga niet alleen een aantal fijne lessen voor mij bleken, maar een belangrijk aspect binnen mijn dagelijks leven werd, heb ik na een aantal jaren besloten een docentenopleiding te volgen. In eerste instantie niet om les te gaan geven, maar om er nog wat dieper in te kunnen duiken voor mijzelf. Na mijn opleiding leken de mogelijkheden lessen te gaan geven zich als vanzelf aan te dienen en heb ik deze kansen met beide handen gegrepen!

In de lessen die ik geef focus ik op techniek (alignment), de adem, beweging (flow) en ik probeer mensen goed naar zichzelf te laten luisteren. Een combinatie van inspanning en ontspanning, uitdaging en overgave. Kracht, flexibiliteit en balans zijn een prachtige combinatie van tools die je tijdens de yoga kunt ontwikkelen, om zo op alle mogelijke manieren goed voor jezelf te zorgen. Ik zorg er altijd voor dat de oefeningen aan te passen zijn binnen ieders grenzen, maar zo dat het wel een actieve, lichamelijke les blijft, waar ook veel voldoening uit te halen valt wanneer je niet op zoek bent naar diepere lagen binnen de yoga.
Het liefst geef ik les aan kleinere groepen, omdat het voor mij belangrijk is veel persoonlijke aandacht te geven. Iedereen heeft een ander lichaam, andere kwaliteiten en andere punten om op te focussen en ik probeer iedereen daar, zo persoonlijk mogelijk, in te begeleiden.

Verder ben ik de yogacommunity op Instagram ingerold. Samen met yogis van over de hele wereld, begeleid ik yoga challenges en ben ik ambassador voor een aantal yoga brands (wat ik erg leuk vind in combinatie met mijn eigen textiel design!). Dit levert erg veel inspirerende contacten op en ik merk dat je binnen de yoga nooit uitgeleerd bent! (IG: kimterpstra1978)