Marianne de Kuyper

Marianne de Kuyper

Yin Yoga docent

Marianne de Kuyper
Vinyasa-en Yin Yoga docent

Op haar achttiende begon Marianne met het volgen van Hatha yoga en leerde ze zich meer en meer bewust te worden van haar lichaam en geest en ervoer hoe ze zich bewust kon ontspannen. Daarna is ze Ashtanga- en Vinyasa Yoga gaan doen om de fysieke uitdaging te vergroten. Later kwam daar voor haar Yin Yoga bij om een balans te vinden tussen in- en ontspanning en om de meer actieve yoga stijlen af te wisselen met een meer meditatieve practice.

Haar eigen practice en de lessen die ze geeft zijn geïnspireerd door verschillende leraren en vooral door José de Haan – de Groot, David Swenson, Sarah Powers, David Lurey, Erica Jago, James Higgins en Max Strom. Marianne past verschillende yoga stijlen toe in haar lessen en ze hoort vaak van studenten dat ze weet aan te voelen wat de groep nodig heeft.

Marianne werkt sinds 2010 als een gecertificeerde yoga docent en volgt jaarlijks trainingen en workshops bij diverse leraren om inspiratie en kennis op te blijven doen. ‘Ik vind het fijn om de yogastijl die ik beoefen af te stemmen op hoe ik me voel en wat ik nodig heb. Dat doe ik ook in de lessen die ik geef. Ook heb ik ervaren hoe essentieel het is mijn hart te volgen en bijvoorbeeld te kiezen voor een yogastijl die bij me past en een voor docent met wie het klikt. Dat en meer deel ik graag met mijn studenten’.

Naast yogales geven, schrijft Marianne ook over haar eigen proces als docent en student en over hoe je yoga kunt toepassen in het dagelijkse leven. Dit doet ze voor onder andere Oh My Yoga, Shine en BeBio. Ook zette ze Yoga in de Buurt en Yogabite op met andere professionals en docenten.

Je kunt je haar terecht voor ‘Life Skill Sessions’. In deze sessies kijkt ze naar jouw uitdaging en wat jou kracht kan geven om het leven te leven dat past bij jou, zodat ook jij je hart kan volgen. Ook deze sessies verlopen vrij organisch. Per sessie kijken ze wat je nodig hebt en daar speelt ze op in.