Paula Soares

Paula Soares

Iyengar Docent

Docent Iyengar

Paula Soares is een Iyengar Yoga docent die graag met studenten deelt hoe yoga je leven mooier en lichter kan maken. In haar lessen besteedt ze veel aandacht aan details. Ze zoekt als docent altijd naar de beste manier om studenten te bereiken.

Paula Soares ontdekte yoga 15 jaar geleden en sindsdien is het deel van haar leven. Enkele jaren geleden ontdekte ze Iyengar yoga en volgde ze de teacher training op het BKS Iyengar Yoga Institute in Amsterdam bij Clé Souren, Charles Hond en Annemieke Post, terwijl ze nog in Portugal werkte en woonde. Ze begon ermee om zelf meer te leren en haar practice te verdiepen, maar al snel realiseerde ze zich dat deze intensieve training haar leven veranderde.

Terwijl de yoga steeds belangrijker werd en haar soulmate in Amsterdam woonde werd het steeds minder logisch om tussen Porto en Amsterdam te blijven reizen. Ze gaf haar beroep als engeneer op en omarmde de mogelijkheid om yogales te gaan geven en zo haar passie te delen met anderen.

Ze is naar Pune gereisd om te studeren bij de Iyengar familie. Dit was een unieke ervaring die haar leven sterk heeft beïnvloed. Op dit moment is ze gecertificeerd als intermediate Junior 1 level docent. Ze blijft werken in het BKS Iyengar Yoga Institute in Amsterdam met Delilah King en studeert regelmatig bij de Spaanse docent Patxi Lizardi, ondermeer punctual workshops. Naast de lessen yoga bij Samana is ze assistant bij de medische klassen op het BSK Iyengar instituut in Amsterdam.

Als mens is yoga een deel van haarzelf. Als student weet ze dat blijven leren haar gelukkig maakt en dat het een proces zonder einde is. Als docent geniet ze er intens van om haar passie voor yoga te delen met studenten. Ze is gefascineerd door de therapeutische aspecten van yoga.