Sanne Kerkhof

Sanne Kerkhof

Internationaal geregistreerde Vijnana Yoga Docent

“Door yoga-oefeningen in ons leven op te nemen bevorderen we onze gezondheid op alle niveau’s, fysiek, spiritueel en mentaal. Juist het toepassen van yoga in ons dagelijks leven en dat met anderen delen is mijn grootste drijfveer.”

Veel mensen beginnen met yoga als ze lichamelijke klachten hebben of veel stress kennen. De yoga-oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie, kenmerkend voor Vijnana yoga, zijn stressreducerend en helpen om ons meer verbonden te voelen met ons zelf en de wereld om ons heen.

De Vijnana lessen bestaan uit sitting, de krya’s, de vayu’s, paranayama en asana, waarbij de natuurlijke vorm van de ademhaling en het lichaam wordt terug gevonden.

Sanne Kerkhof geef niet alleen reguliere Vijnana yogalessen, maar begeleidt ook zwangere vrouwen.

“Tijdens mijn yoga-opleiding was ik zwanger van mijn 3e dochter en heb ik een studie gemaakt van zwangerschap en yoga als onderdeel van mijn opleiding. Die ervaring werd mijn les, mijn inzicht en ik bleef verder leren om er zo mijn specialiteit van te kunnen maken. Sinds 2005 begeleid ik zwangere vrouwen in hun fysieke en mentale proces en hoop te kunnen bijdragen aan een goed verloop van de zwangerschap en een soepele bevalling. Yoga is ook na de bevalling heel goed voor het herstel. Bij Samana geef ik daarom postnatale yoga en babymassage.”

Sanne Kerkhof volgde de Vijnana Yoga opleiding bij Teresa Caldas en Orit Sen-Gupta en is een ervaren lerares. Samana heeft met Sanne de grootste expertise op het gebied van zwangerschap en babymassage in Amsterdam in huis. Als moeder van drie kinderen heeft zij ook ruime praktijk ervaring.

Ook geeft zij anatomie en zwangerschapsworkshops aan de lerarenopleiding van Johan Noordeloos en Marcel de Vis Heil en Anat Geiger.

Deskundige bij Ouders van nu Online