Restorative Yoga


restorative04Restoratieve Yoga

Restorative yoga: een practice die helpt bij klachten zoals stijfheid, blessures en stress.

 

Voor wie?

Heb je last van vermoeidheid, angsten, migraine, slaapstoornissen of de overgang?

Heb je klachten zoals RSI, stijve schouders, nek of bekken? Heb je regelmatig pijn in je rug? Dan is therapeutische yoga iets voor jou.

Hoe werkt het?

In onze Restoratieve yogasessies in kleine groepen wordt rekening gehouden met je klachten en krijg je aanwijzingen hoe jij de yogaoefeningen speciaal kunt aanpassen aan jouw situatie om je klachten te verminderen, je sterker te maken en energieker te worden. Onze yogadocenten bekijken je klachten samen met jou en zoeken naar oefeningen die voor jou van belang zijn.

De yogaoefeningen staan niet op zichzelf. De helende kracht van de yoga die je bij Samana beoefent schuilt in de combinatie van de oefeningen met ademhaling en mindfulness.

De ademhaling is de brug tussen je fysieke lichaam en je geest. Het effect van verschillende ademhalingsoefeningen op je houding en je zenuwstelsel kan uitermate helend zijn. In de therapeutische yogasessies wordt hier daarom extra aandacht aan gegeven.

Je geest en je aandacht worden ook getraind in de yogasessies.
Je leert je te concentreren en oefent om met een ‘open mind’ naar je eigen lichaam te luisteren.
Je neemt ruim de tijd om jezelf liefdevolle aandacht te geven. Door de oefeningen rustig en met extra focus te doen, leer je wat voor jouw lichaam goed is en wat niet goed werkt. Zo ontdek je hoe je blessures, verstijving en andere klachten zelf kunt verminderen, ook buiten de yogalessen.

Lessen Restoratieve Yoga en Tensegrity
Voor lessen RestorativeYoga en Restorative Tensegrity heeft Samana een serie hersteloefeningen ontworpen die geïnspireerd zijn op de inzichten van de ‘Tensegrity Repair Series’ van Gioia Irwin. De ervaringen met deze oefeningen zijn indrukwekkend. Ze zijn ontworpen om juist de diepere spieren in het lichaam te activeren en je te laten voelen hoe je optimaal gebruik kunt maken van je stevige botten als steunpunten. Je hydrateert je gewrichten, zodat je botten flexibel en in goede alignment zijn voor optimale steun aan je lichaam.  Klik hier voor het lesrooster >>

Wat levert het op?

Door met aandacht en met ademhalingsoefeningen te werken, helpt yoga je om voor langere tijd je klachten te verminderen of zelfs op te lossen. Je leert naar jezelf en naar je lichaam te luisteren en met geduld oorzaken van klachten aan te pakken. De yogaoefeningen helpen je om te ontspannen en sterker te worden.
De yogasessies hebben bijna altijd direct effect: je bent meer ontspannen en kunt beter slapen. Je voelt je minder stijf bij het zitten, lopen en fietsen. Je houding wordt vanzelf beter, waardoor de oorzaak van klachten wordt aangepakt.

Expertise van onze yogadocenten

Onze yogadocenten weten door jarenlange studie en ervaring precies welke oefeningen mogelijk goed voor je zijn. Samen met jou zoeken we naar de beste oefeningen om sterker en gezonder te worden. De groepen bij Samana zijn altijd klein, zodat er ruime aandacht is voor iedereen persoonlijk. Voor aanvang van de lessen kun je met de yogadocent overleggen om precies in kaart te brengen waar je behoefte aan hebt.
Interesse? Kom voor een proefles bij ons langs of neem contact met ons op via (020) 3315918.

Of lees meer over de lessen Restorative Tensegrity of over de lessen  RestorativeYoga.

restorative_tensegrity

Therapeutic Tensegrity les

Therapeutic Yoga

Therapeutische Yoga