Vijnana Yoga Retreat in Toscane


Vijnana Yoga

Intermediate Practice, in dept study

17-27 mei, Toscane, Italië.

podere di maggio (1)“I think it is essential sometimes to go into retreat, to stop everything that you have been doing, to stop your beliefs and experiences completely and look at them anew. You would let fresh air into our minds. Wouldn’t you?
Do it and you will see delight. You will see vast expanses. When your heart is open to the mysteries of nature, then reality can come. Then the whipsering of your own prejudices, your own noises are not heard. That is why it is good to take a retreat, to go away and to stop the routine which the mind establishes for its own safety and convenience. Try it, those who have the opportunity.”
Krishnamurti 1952

 

Het programma

practice_center

17 mei “The Tao of water” retreat:
Start op 17 mei om 3 uur en eindigt op 27 mei na de lunch.
In het eerste retreat kijken we naar structuur en functie, evenals het principe van geometrie (tensegrity) om de fundering van de beweging te begrijpen.

 

INTENTIE

In de Tao van welzijn, het beoefenen van de aard van water leidt tot een minder gespannen en vermoeiende expressie van asana. Denk aan water in beweging. Een vloeiende bewegingskwaliteit glad moeiteloos.

Hoe zal dit op zijn beurt weer invloed op de stilte van het “gewoon zitten” hebben ? Het bruisen van gedachten? Door het afstemmen op de bewegingen van de Golf van het vloeibare systeem, verzachten we onze verdedigingssysteem en wekken de levenskracht op in de matrix voor elk weefsel en bot en cel totdat het lichaam geheel resoneert als een vloeistof, informatief en vitaal. Het Water element vertegenwoordigt fluidic kwestie en het samenhangend beginsel van fysica, evenals de “aansluitende” principe van Vijnana Yoga.

Het dagelijks schema:
6.45 – 9.00 uur ochtend practice
9.00 – 9.45 uur ontbijt
9.45 – 12.00 Asana
12.30 uur lunch
12.30 – 15.30 uur pauze
15.30 – 18.30 uur middag practice
19.30 uur diner
20.30 – 21.30 uur reflecties of lezen

 

Voor wie?

Het “Tao of water” retreat is voor  voor mensen met minimaal 3 jaar regelmatige beoefening en voor yoga docenten. Intermediate Practice, In dept study

 

Locatie

Aan de voet van de Monte Amiato, in de buurt van het dorp Santa Fiora, in een landschap van zowel glooiende heuvels en bergen, op een top omringd door oude kastanjebomen die dansende figuren lijken, is Podere di Maggio.

 

Docente Flo Dedame

22291369_287745731726203_828643425273883415_oVijnana Born Practitioner, Senior Teacher met 20 jaar ervaring en tijdloze inspiratie, gaf workshops in Finland, Duitsland, Nederland, leidde retreats in Frankrijk, Hawaii, en creëerde Sanghas over de hele wereld. Flo Dedame leidt momenteel de Vijnana International Teacher Training op Gabriola Island, Canada, waar ze ook verblijft.
Een wereldreiziger op jonge leeftijd, geïnspireerd door beweging, geleid door de natuur, nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en de complexiteit, daagt ze de beperkingen die we onszelf opleggen uit. Met vreugde en speelsheid deelt ze haar lessen. Haar jarenlange toewijding zorgt voor een unieke en bekwame benadering die de taal van beweging naar het bewustzijn begrijpt. Ze gelooft dat ons potentieel diep van binnen ligt. Ze helpt om dit tot uitdrukking te brengen.
Wat studenten delen …
“Florence Dedame is een instructeur van grote vaardigheid en integriteit. Ze heeft haar leven gewijd aan het begrijpen van de wetenschap van beweging, en om alle mogelijkheden in haar leerlingen te zien …” Verna Gregston Kona- Hawaii
“Flo’s lot als een yogi schijnt door en rondom haar. Ze heeft een bijzondere gave. Iedereen die zich voor haar openstelt profiteert van haar directheid en authenticiteit.  Haar pad van bevrijding en licht is direct als een pijl en natuurlijk als de liefde. . ”
-Koning Louise Vincent, Gabriola, BC, Canada

Kosten

EARLY BIRD OFFERING
10 day retreat in shared accommodation euro 1750

in private accommodation euro 1970

-deposit of 300 euro to secure your spot-

Full pricing after January 1 2019 shared- euro 1970 private- euro 2200

 

Reserveren en meer informatie

Voor het reserven of meer informatie kun je contact opnemen met Sanne sannek@xs4all.nl of Flo info@vijnanaflowyoga.com.