Vijnana Yoga Retreat in Toscane


Vijnana Yoga

11 – 21 mei | 11 – 16 mei | 16 – 21 mei, Toscane, Italië.

podere di maggio (1)“I think it is essential sometimes to go into retreat, to stop everything that you have been doing, to stop your beliefs and experiences completely and look at them anew. You would let fresh air into our minds. Wouldn’t you?
Do it and you will see delight. You will see vast expanses. When your heart is open to the mysteries of nature, then reality can come. Then the whipsering of your own prejudices, your own noises are not heard. That is why it is good to take a retreat, to go away and to stop the routine which the mind establishes for its own safety and convenience. Try it, those who have the opportunity.”
Krishnamurti 1952

 

Het programma

practice_centerEr zijn 2 retreats. Je kunt ze alletwee doen of één van de twee.

11 – 16 mei Essence of Movement retreat:
Start op 11 mei om 3 uur en eindigt op 16 mei na de lunch.
In het eerste retreat kijken we naar structuur en functie, evenals het principe van geometrie (tensegrity) om de fundering van de beweging te begrijpen.

16 – 21 mei Advanced Practice retreat:
Start op 16 mei om 3 uur en eindigt op 21 mei na de lunch.
In het tweede retreat kijken we naar de practice. Naarmate je vordert in je toegewijde practice, openen ruimtes voor verdieping. De ademhaling wordt subtieler en de waarneming wordt scherper. Van samenhang tot stilte, van stilte tot aanwezigheid. Zo wordt ons innerlijk landschap onthuld.

Voor beide geldt het dagelijks schema:
6.45 – 9.00 uur ochtend practice
9.00 – 9.45 uur ontbijt
9.45 – 12.00 Asana
12.30 uur lunch
12.30 – 15.30 uur pauze
15.30 – 18.30 uur middag practice
19.30 uur diner
20.30 – 21.30 uur reflecties of lezen

 

Voor wie?

Het Essence of Movement retreat is voor alle niveaus. Het Advanced programma is voor mensen met minimaal 3 jaar regelmatige beoefening en voor yoga docenten.

 

Locatie

Aan de voet van de Monte Amiato, in de buurt van het dorp Santa Fiora, in een landschap van zowel glooiende heuvels en bergen, op een top omringd door oude kastanjebomen die dansende figuren lijken, is Podere di Maggio.

 

Docente Flo Dedame

22291369_287745731726203_828643425273883415_oVijnana Born Practitioner, Senior Teacher met 20 jaar ervaring en tijdloze inspiratie, gaf workshops in Finland, Duitsland, Nederland, leidde retreats in Frankrijk, Hawaii, en creëerde Sanghas over de hele wereld. Flo Dedame leidt momenteel de Vijnana International Teacher Training op Gabriola Island, Canada, waar ze ook verblijft.
Een wereldreiziger op jonge leeftijd, geïnspireerd door beweging, geleid door de natuur, nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en de complexiteit, daagt ze de beperkingen die we onszelf opleggen uit. Met vreugde en speelsheid deelt ze haar lessen. Haar jarenlange toewijding zorgt voor een unieke en bekwame benadering die de taal van beweging naar het bewustzijn begrijpt. Ze gelooft dat ons potentieel diep van binnen ligt. Ze helpt om dit tot uitdrukking te brengen.
Wat studenten delen …
“Florence Dedame is een instructeur van grote vaardigheid en integriteit. Ze heeft haar leven gewijd aan het begrijpen van de wetenschap van beweging, en om alle mogelijkheden in haar leerlingen te zien …” Verna Gregston Kona- Hawaii
“Flo’s lot als een yogi schijnt door en rondom haar. Ze heeft een bijzondere gave. Iedereen die zich voor haar openstelt profiteert van haar directheid en authenticiteit.  Haar pad van bevrijding en licht is direct als een pijl en natuurlijk als de liefde. . ”
-Koning Louise Vincent, Gabriola, BC, Canada

Kosten

De kosten voor elke 5-dagen retreat is 1.045euro. Dit is inclusief accommodatie op een gedeelde kamer, eten (ontbijt, lunch, avondeten), lessen en transport van en naar het vliegveld. Wil je liever je eigen kamer, dan zijn de kosten 1.170euro.

Doe je beide retreats dan zijn de kosten:
Eigen kamer: 2.230euro
Gedeelde kamer: 1.970euro

 

Reserveren en meer informatie

Voor het reserven of meer informatie kun je contact opnemen met Sanne sannek@xs4all.nl of Flo info@vijnanaflowyoga.com.