Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prana & Backbends, Boost je vitaliteit

04/12/2021 at 13:00

In deze workshop zullen we werken aan het gebruik van de adem om de backbends te begeleiden en te ondersteunen.  Om de backbends stabiel en aangenaam te maken. In plaats van te proberen onze rug in een gewenste vorm te vormen, tunen we in op de adem en begeleiden ons lichaam naar achter overbuigingen op een aangename, expansieve en helende manier. Na de meditatie gaan we verder met de  ademhalingsoefeningen die de wervelkolom ondersteunen en een vangnet creëren om de bewegingen naar veilige en uitdagende rugbuigingen te begeleiden. Achteroverbuigingen compenseren onze dagelijkse neiging om voorover te buigen.
Het creëert ook een expansief  gevoel van openheid en energie.
Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je snel in want we hebben 12 plaatsen beschikbaar.

5 EFFECTEN VAN ACHTERBUIGINGEN

Backbends omvatten een groot deel van onze asana (fysieke yogahouding) beoefening, en ze openen de deur naar het verbeteren van meer dan alleen onze
wervelkolomflexibiliteit. 

Prana stroom.
In Samana gebruiken we beweging en adem samen om vastzittende energie langs de
ruggengraat door het hele lichaam los te laten. Het is deze synchronisatie van beweging en ademhaling samen dat yogi’s Prana of levenskracht noemen, opnieuw uitnodigt in deze blokkades of ‘lege’ gebieden in het lichaam. Verhoogde circulatie.
De fysieke effecten die worden opgeroepen door yogahoudingen kunnen behoorlijk diepgaand zijn. Vooral backbends zijn sterke energieke houdingen. Ze maken gebruik van de bloedsomloop door de bloedstroom door het lichaam te vergroten, helemaal van het hoofd tot de tenen.
Onmiddellijke energie.
Achteroverbuigingen kunnen het zenuwstelsel prikkelen, wat leidt tot een toename van het energieniveau en een gevoel van vitaliteit. Een yoga-oefening met achteroverbuigingen die het hart openen, kan een fantastische manier zijn om de dag te beginnen en je energieker en wakkerder te laten voelen. Dit zal vooral merkbaar zijn als het lichaam zich een beetje vermoeid of lusteloos voelt. Voor sommigen kunnen backbends bijna als een espresso zijn zonder de cafeïne of dat bedrade gevoel.
Verbetering van de stemming.
Dit effect op het zenuwstelsel strekt zich ook uit tot de stemming. Deze houdingen kunnen opbeurend en nuttig zijn als je je gestrest of zelfs een beetje mat voelt.
Open voelen.
Door simpelweg de hartruimte te openen, spier- en bindweefsel in het voorlichaam vrij te maken en de wervelkolom te verlengen, creëren we meer ruimte om grote, expansieve  ademhalingen in te ademen.
Het is de adem die die levenskracht of energie terug in het lichaam brengt.

Praktische informatie

De workshop is voor intermediate en gevorderde beoefenaars
Reguliere prijs: €45,00.
Prijs members met geldige leskaart: €40,00
(max. aantal deelnemers: 12)

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

45.00Add to cart

code:vasteklant5

Organizer

Samana Yoga Center
Phone:
020 - 3315918
Email:
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
Website:
www.samanayogacenter.nl