Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Ayurveda & Stress Release: kalmeren van het zenuwstelsel

10/06/2018 at 13:00-16:30

AYURVEDISCHE TRAINING VOOR ALLE NIVEAUS

Ben je geïnteresseerd in de oude kennis van Ayurveda? Dan is dit de perfecte gelegenheid om je begrip te verdiepen.
Amber van Alma Yoga biedt een 4-module-programma aan. Bestaande uit 4 unieke workshops die elk een specifiek onderwerp behandelen. Je hoeft geen Ayurvedische kennis te hebben om deel te nemen aan de workshops.
Elke module duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur, bestaande uit theorie en praktijk. Lees meer over elke module hieronder.
* De modules kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd

Datum: Zondag 10 juni
Tijd: 13.00 – 16:30
Met: Amber Jägers
all levels

Ayurveda & Stress Release: kalmeren van het zenuwstelsel
Veel mensen lijden onder chronische stress, wat effect heeft op het verteringssysteem, het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding en ga zo maar door. Vanuit Ayurvedisch perspectief geeft stress aan dat er een verhoging van de bio-energie ‘Vata’ in het lijf is. Vata bestaat uit de elementen lucht en ruimte. Te hoge ‘Vata’ zorgt voor een overactief zenuwstelsel: een rusteloos gevoel, angst, een oppervlakkige ademhaling, irritatie en een slechte nachtrust.

Ayurveda heeft een bijzondere, maar tevens zeer logische aanpak bij stress. In deze workshop leer je hoe je het element aarde in je leven kan brengen en daarmee jouw zenuwstelsel kan kalmeren. We bespreken de mogelijkheden van voeding, dagelijkse routine, kruiden, massage en gaan met een aantal eenvoudige, maar zeer effectieve yoga en ademhalingsoefeningen aan de slag.

Ik ben erg blij deze workshop te kunnen geven. Eind 2014 kreeg ik zelf een burn-out. De inzichten die ik kreeg vanuit Ayurveda hebben mij enorm geholpen in mijn herstel en nog dagelijks rust te vinden bij momenten van stress.

Wat gaan we doen?

 • De workshop bestaat uit theorie en praktijk. Het theorie gedeelte zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Dan is er 30 min pauze en dan gaan we met praktische oefeningen aan de slag.

THEORIE

 • Ik start met een introductie over mijzelf en zal vervolgens een algemene uitleg geven over Ayurveda: de oorsprong, ontwikkeling en de basisprincipes van deze eeuwenoude ‘Science of Life’.
 • We bespreken het basis principe van de drie bio-energieën (dosha’s): de managers van ons lichaam & geest
 • We gaan dieper in op de dosha ‘Vata’: haar functie en hoe je Vata in je eigen fysiek en geest kan herkennen
 • Wat gebeurt er als Vata uit balans raakt? Je leert welke effecten een verhoogde Vata op je systeem hebben, zowel lichamelijk als fysiek.
 • Hoe balanseer ik Vata? Hoe voeding, bepaalde kruiden, dagelijkse routine en massages kunnen helpen om Vata in het systeem te verlagen.
 • De belangrijkste adviezen mbt voeding, kruiden en routine krijg je mee naar huis.
  PAUZE: 30 min met een passende ‘stress-release snack’

PRAKTIJK

 • Ondersteunend aan de do’s & don’ts voor het verlagen van Vata zijn er een aantal zeer effectieve yoga-houdingen (asana’s) en pranayama (ademhalingsoefeningen) die ervoor zorgen dat het zenuwstelsel tot rust komt.
 • Ik begeleid je door een stress-release practice, waar restoratieve houdingen, slaapyoga en rustgevende ademhalingsoefeningen deel van uitmaken.
 • Je sluit af met een heerlijke savasana en gaat met een kalme geest & ontspannen lijf weer naar huis.

Wat levert de Ayurvedische stress release workshop jou op?

 1. Ayurvedische kennis
  Ayurveda wordt steeds populairder in het Westen en zelfs de moderne geneeskunde zoekt steeds vaker in Ayurveda naar remedies en oplossingen. Toch is er vaak nog weinig begrip van deze wetenschap. Dit is jouw kans om dieper in deze ‘Science of Life’ te duiken en de basisprincipes te leren.
  Iedere workshop duiken we dieper in op de theorie en belichten we een ander thema. Zou je de 4 workshops als training volgen dan heb je aan het einde van de rit een goed begrip van de belangrijkste principes binnen Ayurveda.
 2. Geeft zelfinzicht
  Ayurveda bevordert zelfinzicht. Wanneer je leert zien hoe de elementen van Vata (ruimte & lucht) terugkomen in jouw lijf en geest en jouw interactie met de omgeving leer te zien hoe karma (oorzaak en gevolg) zich uit in je systeem en je uit balans kunnen halen.
 3. Is empowering (werkt bekrachtigend)
  Met de opgedane zelfkennis weet je jezelf te balanceren d.m.v. voeding, dagelijkse routine, kruiden en oefeningen. Ayurveda staat voor de wijsheid van het leven, deze wijsheid hebben we allemaal in ons. Hoe meer we ‘in-tune’ raken met onze natuur, hoe eenvoudiger en sneller we onszelf in balans kunnen brengen met alledaagse dingen.
 4. Thuis aan de slag
  De belangrijkste do’s om Vata te verlagen krijg je op papier mee naar huis. Chronische stress is niet met één workshop opgelost, maar met het consequent toepassen van de adviezen in je dagelijks leven zal je snel verbetering zien. Met deze hand-out kan je thuis aan de slag.

Praktische informatie

Deze workshop is voor iedereen, voorkennis van Ayurveda is niet nodig.
Reguliere prijs: €45,00.*
Prijs members met geldige leskaart: €40,00*
(max. aantal deelnemers: 12)
code:vasteklant

45.00Add to cart

 

 

*Combinatie-voordeel met andere Ayurvedische workshop(s):

Voor degene die een breder begrip willen krijgen over alle basisprincipes van Ayurveda: de dosha’s, Vata – Pitta – Kapha – de gunas, ama en agni is het aan te raden om alle 4 de workshops als training te volgen. Indien je hiervoor kiest krijg je een korting van 15%. Indien je ervoor kiest om twee van de vier workshops te volgen krijg je 10% korting op het totaal.

 • Ayurveda & Detox: verwijder afvalstoffen uit je lijf
 • Ayurveda & Dagelijkse routine: Dinacharya – verbind je met de ritmes van de natuur
 • Ayurveda & Stress Release: Kalmeer je zenuwstelsel
 • Ayurveda & Verjonging: voed je vitaliteit

Twee workshops: 10% korting op totaal van beide (€ 80 reguliere prijs en € 72,- memberprijs)
Vier workshops: 15% korting op totaal (€ 153,- reguliere prijs en € 136,- memberprijs)

Individueel Ayurvedisch consult
Wanneer je na deelname interesse hebt in een individueel Ayurvedisch consult dan kan je daarvoor met Amber een afspraak maken. Deelnemers krijgen een korting en betalen slechts € 35,- ipv € 50,-. Dit consult vindt bij jou of Amber thuis plaats en duurt 45-60 min. Tijdens het consult evalueert Amber je eventuele disbalans d.m.v. het bespreken van klachten en uitvoeren van een tong- en polsdiagnose. Ook kijken we naar je dagelijks dieet. Op basis van het consult krijg je voedingsadvies die helpen de disbalans te herstellen. Bij chronische of ernstige klachten kan Amber je door verwijzen naar een Ayurvedisch practitioner of arts.

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

De docente:

amber filter - kopie 2 (1)

Amber Jägers is gecertificeerd yoga docente en geeft bij diverse studio’s in Amsterdam Hatha en Slow Flow lessen. Al negen jaar beoefend zij Yoga (Iyengar, Hatha), sinds 2015 geeft zij ook les. Het begon in Costa Rica, waar zij in 2015 ‘Alma Yoga’ (www.almayoga.nl) op richtte: een kleine yogaschool aan de Caribische kust van Costa Rica. Daar gaf zij dagelijks les aan lokale bewonders en touristen. Na haar terugkomst in Nederland specialiseerde zij zich verder in Yoga therapie en alignment.

Haar liefde voor de natuur en yoga brengt zij ook samen in de yoga retreats die zij organiseert.

Naast yogadocente is Amber in opleiding tot gecertificeerd Ayurvedisch therapeut bij Na’an Ayurveda te Hengelo. Zij studeerde al Ayurvedische voeding en Ayur-Yoga. Bij Ayur-Yoga wordt Yoga ingezet als een tool om evenwicht in de dosha’s (de bio-energieën) in het lijf te brengen.

Met deze 4 unieke workshops brengt zij haar passie voor Yoga en Ayurveda samen. Het is haar doel om je door middel van kennis en zelfinzicht te bekrachtigen/empoweren om zorg te dragen voor je eigen balans als basis voor jouw (spirituele) ontwikkeling.

Haar motto is:

“No one is you, and that is your power”

Details

Date:
10/06/2018
Time:
13:00-16:30
Event Categories:
, , , , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website