Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fundamentals of Pranayama (Ademhaling)

23/11/2016 at 20:00-14/12/2016 at 21:30

Pranayama (ademhaling)

Woensdagen 20.00 – 21.30 uur
Data: 23 & 30 nov. & 7 & 14 dec.
Met Eveline Torres

Vind jij het moeilijk om ‘diep’ adem te halen? Voel je spanning in je keel, borst of buik? Op de juiste manier ademhalen is de meest effectieve manier om meer kracht, energie en rust te ervaren. Een prachtige tool voor een gezonde yoga practice en ook zeer effectief om stress te verminderen in het dagelijkse leven!

Inhoud

Het doel van deze cursus is je kennis te laten maken met je eigen ademhaling door middel van Pranayama oefeningen, Vayus’s (cleansing oefeningen) en Bandha’s (energiecentra).  Na de cursus ben je in staat om je ademhaling te synchroniseren met yogahoudingen. Je ontdekt hoe licht en soepel zelfs lastigere yogahoudingen worden. Daarnaast leer je verschillende technieken die je ook thuis kunt beoefenen.

  • Duidelijke opbouw en gedetailleerde structuur
  • Focus op Pranayama (ademhaling), Vayu (schoonmaken van lichaam) en Bandha’s (energie-centra):
  • Activeren van energie die vrij gaat stromen door het hele lichaam, het zenuwstelsel en de meridianen (nadis)
  • Synchronisatie van adem en yogabeweging
  • Hand-outs met oefeningen voor thuis

Over de adem

We kunnen op veel manieren ademhalen. Zonder diepe observatie halen we op steeds dezelfde manier adem en zijn we ons niet bewust van alle mogelijkheden die het lichaam biedt. We onderzoeken in de cursus het effect van inademen, uitademen en de overgang tussen die twee. We bekijken verschillende manieren om dat te doen en welk effect dat heeft op onze geest, ons lichaam en onze bewegingen in asana’s. De ademhaling is de verbinding tussen het fysieke lichaam en de fysieke geest.

Bijvoorbeeld:
Adem eens in en houd je adem daarna vast. Tel nu het aantal gedachtes die je hebt. Het zullen er niet zo veel zijn. Het is heel moeilijk om te denken zonder adem te halen. De geest wordt langzamer. Zo ervaar je dat je door eenvoudig langzamer te ademen de intensiteit en kwantiteit van je gedachtes kunt beïnvloeden.
(Uit het boek: Het hart van Yoga van Orit Sen-Gupta).

Voor wie?

Iedereen is welkom, beginners en gevorderden. Je krijgt persoonlijke begeleiding, zodat je op je eigen niveau kunt oefenen. Voor wie al eerder een pranayama cursus heeft gevolgd: je krijgt de mogelijkheid een stap verder te gaan door de oefeningen op een gevorderder niveau te beoefenen.

Docent

Onze ervaren docent Eveline Torres heeft de Pranayama uitgebreid bestudeerd en volgt regelmatig retreats bij Orit Sen Gupta, een expert op dit gebied. Haar inzichten komen terug in deze Fast Forward cursus.

Praktische informatie

Kosten:
Regulier: € 78,-
Vaste klanten met geldige leskaart: € 75,-
(aantal deelnemers: 8- 16 deelnemers)

De couponcode voor vaste klanten met een kaart is: vasteklant3

78.00Add to cart

*Het inhalen van een gemiste les is helaas niet mogelijk.
(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Koop Het kleine Yogaboek met 10% korting

Het boek Het kleine Yogaboek van Orit Sen Gupta geeft een goed overzicht van alle asana’s om thuis te beoefenen. Je krijgt een korting van 10% als je aan deze cursus meedoet.

 

Details

Start:
23/11/2016 at 20:00
End:
14/12/2016 at 21:30
Event Category:

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website