Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Masterclass: yoga met focus op pranayama en vayu’s

24/04/2015 at 18:30-21:00

Free

Ontdek hoe je adem je yoga-oefeningen versterkt

 

Je adem is een geweldig hulpmiddel bij bewegen, maar ook voor je algemene welbevinden.
In deze workshop ontdek je de kracht van je adem.

 

Veel manieren om te ademen
Je lichaam kan op veel manieren ademen, elke manier heeft een ander effect op je. Toch gebruiken we er meestal maar één: je geest is zich niet bewust van de vele manieren.

In deze masterclass leer je verschillende pranayama (adem) oefeningen kennen en krijg je de tijd om te ontdekken welk effect die ademhaling heeft op jouw yogabeoefening. Je zult voelen hoe je ademhaling je bewegingen ondersteunt. Na de pranayama practice volgt een yoga flow sessie met staande houdingen, handbalans en achterover buigingen.

Iedereen kan meedoen: gevorderden en beginners. Samen kijken wat voor jou op dit moment de juiste uitdaging is.

 

Een voorbeeld
Adem eens in en houd je adem daarna vast. Tel nu het aantal gedachtes die je hebt. Het zullen er niet zo veel zijn. Het is heel moeilijk om te denken zonder adem te halen. De geest wordt langzamer. Zo ervaar je dat je door eenvoudig langzamer te ademen de intensiteit en kwantiteit van je gedachtes kunt beïnvloeden. (uit het boek: Het hart van Yoga van Orit Sen-Gupta).

Zo onderzoeken we het effect van inademen, uitademen en de overgang tussen die twee. We bekijken verschillende manieren om dat te doen en welk effect dat heeft op onze geest maar ook op ons lichaam en onze bewegingen in asana’s, want de ademhaling is de verbinding tussen het fysieke lichaam en de fysieke geest.

Expertise
Eveline Torres heeft de pranayama uitgebreid bestudeerd en volgt regelmatig retreats bij Orit Sen Gupta, een expert op het gebied van pranayama.

 

Maximaal 16 deelnemers.
Kosten: € 30,00. Vaste studenten met geldige leskaart € 25,00. Je kunt pinnen in onze studio.
Aanmelden: meld je even aan om zeker te zijn van een plek, mail naar info@samanayogacenter.nl

Over de Masterclasses bij Samana:

Eveline Torres biedt elke laatste vrijdag van de maand een masterclass aan om samen verder te komen met yoga. In de masterclass die 2,5 uur duurt is ruimte voor verdieping van de oefeningen. Iedere ontmoeting komt er een specifiek thema aan bod. We kunnen met meer tijd en rust alle pijlers van yoga beoefenen: meditatie, vayu’s & pranayama, asana’s en inspirerende teksten.

Please feel welcome!

>>> Tip: naast de masterclass eens per maand is er nu ook wekelijks een lange les van 2,5 uur op vrijdagochtend. Check het rooster.

Details

Date:
24/04/2015
Time:
18:30-21:00
Cost:
Free
Event Categories:
,