Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Restorative yoga retreat in Drenthe

07/10/2016 at 11:00-09/10/2016 at 17:00

 

Data: vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober
Waar: Het hof van Axen in Drenthe
Met: Sanne Kerkhof en Eveline Torres
Voor wie: voor iedereen die wat rust en heling kan gebruiken

Restorative yoga weekend-retreat

Reduceer stress en ervaar een paar dagen lang hoe het is om te leven in diepe ontspanning. Vanuit die rust groeit een kracht, een sterke ‘empowering’.
Een weekend restorative yoga is een geschenk voor lichaam en geest.

Als je thuis komt en de drukte weer toeneemt, zal je merken dat het gemakkelijker is om ’s avonds te ontspannen en de kracht in jezelf weer terug te vinden, een kracht die je in Drenthe hebt opgebouwd. Dat is niet alleen te danken aan de yogasessies van Eveline en Sanne, maar ook aan de praktische tips die zij je meegeven. Met de eenvoudige series van asana’s kun je voortaan ook thuis snel en gemakkelijk weer in balans komen en je kracht terugvinden.

Unieke plek in de bossen

Slechts een korte reis brengt je naar onze weekend-retreat op een unieke plek in Nederland. We kiezen deze herfst voor een prachtige plek in Drenthe. Omringd door het ruizen van de bomen en vlakbij een meer met kristalhelder water. De Hof van Axen is een spiritueel centrum waar natuurbeleving hoog in het vaandel staat.
Het huis is gebouwd met ecologische materialen en waar mogelijk is gekozen voor ‘groene’ voorzieningen. Zo zijn er bijna overal warmtewanden die met leem zijn afgewerkt. In de huiskamer brandt een houtkachel, niet alleen voor de heerlijke warmte, maar ook gewoon omdat het gezellig is.
De accommodatie is heel eenvoudig, je gaat terug naar de basis. We nodigen je uit om volledig in de yoga te duiken. Leg je telefoon en iPad voor een paar dagen weg en verblijf 100% in het betoverende landschap tussen de bomen, geiten en de hunebedden.
Op de website van Hof van Axen krijg je een indruk van de locatie.

Biologisch eten

We logeren bij Jan en Sonja, liefhebbers van een kwalitatief goede en gezonde maaltijd. Zij besteden daar veel tijd, liefde en aandacht aan en maken gebruik van verse lokale producten. Ze verdiepen zich ook in de geneeskracht van voeding. Jan bakt speltbrood van granen uit de buurt.

Yoga retreat met bijzondere start op vrijdag

Je kunt de yogaretreat beginnen op vrijdagochtend of in de middag.
We bieden een mooi overgangsritueel aan voor mensen die ’s ochtends kunnen komen: een zweethutsessie. Zo’n sessie helpt je om los te komen van je dagelijkse leven.
Arriveer je vrijdagmiddag, dan begin je de retreat met een yogasessie van 18 tot 20 uur, waarna we samen dineren. Bij een kampvuur of de houtkachel binnen bespreken we de rest van het weekendprogramma.

Programma op zaterdag

Zaterdag ligt de focus op de bekken, benen en onderrug.
Je leert technieken om je bekken en onderrug sterker en soepeler te maken.

Door aan de balans tussen kracht en souplesse te werken, geven we de onderrug en het bekken ondersteuning en ontspanning. We concentreren ons op zittende en liggende houdingen en op achteroverbuigingen.
Met de adem creëren we ruimte in het lichaam om terug te keren naar de natuurlijke staat waarin de energie weer vrij kan stromen. Wanneer het lichaam met behulp van je adem meer ruimte ervaart, ontspan je makkelijker en kun je je concentreren op het verbeteren van je houding en het versterken van je rug en bekken.
Je reinigt hierdoor je darmen, maag en gal. Je ontgift en voelt je energiek. Na de verschillende oefeningen, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan werken, zal je lichaam verwarmd, krachtig en ontspannen voelen en zul je vol frisse energie klaar zijn voor de zondagpractice.

 • ontbijt
 • ochtend: restorative yogasessie
 • lunch en wandelen
 • middag: restorative yogasessie
 • diner
 • avond: loungen bij de houtkachel en yogaverhalen

 

Programma op zondag

Zondag ligt de focus op nek, schouders en bovenrug.
Je leert technieken om je nek, schouders en bovenrug sterker en soepeler te maken.


Met behulp van een serie goed opgebouwde asana’s ontspant je bovenlichaam. We beginnen met zittende asana’s, arm-schoudervariaties en twists. Daarna werken we aan een lekkere serie achteroverbuigingen om af te sluiten met schouderstandvariaties. Zo open je je hart en de energie stroomt weer vrij door je longen. Hiermee vergroten we de kracht van dit gebied zodat je, ook in het dagelijks leven en achter je computer, gemakkelijker de gezonde houding van je bovenlichaam kunt vinden.
We bereiden de asana-serie voor met een aantal ademhalingsoefeningen, zodat je lichaam ontspannen is en je ruimte kan geven aan de helende effecten van de yoga-practice.

 • ontbijt
 • ochtend: restorative yogasessie
 • lunch en wandelen
 • middag:restorative yogasessie
 • vertrek naar huis rond 17 uur

 

Praktische informatie

Data: 7 – 9 oktober 2016
Start: vrijdag 7 oktober om 11 uur – voor wie meedoet met zweethutsessie
– mis dit niet, het is een goede manier om te gronden en echt te arriveren –
of vrijdag 7 oktober rond 17 uur – yoga weekend zonder zweethutsessie
Einde: zondag 17 april om 17 uur.

345.00Add to cart

Prijzen:
a- Inclusief overnachtingen*, alle maaltijden, thee en fruit, alle yogasessies met 2 docenten :€345 ,-p.p
b- Inclusief overnachtingen*, alle maaltijden, thee en fruit, alle yogasessies met 2 docenten, extra lunch en zweethutsessie (min. aantal deelnemers: 10 personen): €365,-p.p

* 2 persoons kamers en gedeelde badkamer & toilet.

Exclusief:
Vervoer van en naar Drenthe
Extra bij te boeken sessies zoals massages via het hof van Axen in Drenthe
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting €1.20 p.p. (per nacht)

Annuleringsregeling:
Als je voor 15 sept. de bestelling afzegt, krijg je je geld terug minus administratie en reserveringskosten van € 85,-. Na 15 sept. kun je niet meer afzeggen en is het volledige bedrag verschuldigd. Samana behoudt het recht om de retreat af te zeggen tot drie weken voor aanvang. Je krijgt dan het volledige bedrag terug. We zijn niet aansprakelijk voor geboekte reistickets.

Minimaal 12 mensen, maximaal 16 mensen
Adres Het Hof van Axen: Bosweg 4, 9439 TL Witteveen
Aanmelden: info@samanayogacenter.nl

Details

Start:
07/10/2016 at 11:00
End:
09/10/2016 at 17:00
Event Category: