Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stem & Yoga Workshop 3  Stem & Yoga en EMOTIES

07/06/2020 at 11:00-14:00

STEM & YOGA 3daagse

De stem is ons belangrijkste communicatiemiddel. We gebruiken het iedere dag. Dus eigenlijk kun je zeggen dat vrijwel iedereen een kei in het gebruiken van hun stem is. Toch hoor je veel mensen zeggen dat ze niet van hun stem houden of dat ze “niet kunnen zingen”. Ieder geluid dat je maakt bevat een blauwdruk van je hele wezen.

Tijdens deze workshops leer je hier bewust van te worden. Te verbinden met je stem, er naar luisteren, er van houden, er liefdevol en speels mee omgaan… Wat de wereld ook lijkt te vinden, ieder aspect van je stem vertelt een stuk van jouw innerlijke waarheid.

De kracht van de klank van je stem is dat je daarmee  jezelf volledig in je kracht kan zetten. Maar het kan ook je diepste kwetsbaarheid blootleggen. Wanneer je in balans bent is dit wellicht een verrijking. Maar wanneer je je onzeker voelt kan dit je flink uit het veld doen slaan, met alle gevolgen van . Tijdens deze workshops komt de essentie aan de orde wat je hier zelf aan kan doen. Met en via je stem.

De workshops worden verzorgd door docente Caroline die de overeenkomsten van stemvorming en yogabeoefening heeft ervaren en nog steeds ervaart: “Tijdens mijn zangopleiding leerde ik om me zelf iedere dag opnieuw te ‘tunen’.  Iedere dag is anders, en toch moest ik altijd in staat zijn om zowel in de diepe krochten als in de hemelse sferen van mijn stem te komen. Oefeningen voor adem en voor het doorstromen van energie ontstonden, en na 30 jaar doe ik ze nog steeds. Op het moment dat ik yoga ging doen viel me de grote gelijkenis op. Soms zijn de oefeningen letterlijk hetzelfde. Het fascineerde me enorm en het maakte me enthousiast om op zoek te gaan naar meer overeenkomsten. Adem is zowel in yoga als in zang verbonden met diepe concentratie en het resoneren van energie.”

Tijdens de workshops wordt geoefend met de stem vanuit het geheel. Met de stem als gids ga je een innerlijke reis aan. Het resultaat kan zijn dat je beter naar jezelf luistert en jezelf en de signalen van je lichaam kunt horen. Je voelt je ontspanner en energieker, en dat komt tot uiting in de klankkleur van je stem, je zeggingskracht, en je houding. Stem en klankvorming gaan over het laten stromen van energie. Je adem en stem begeleiden je bij het proces naar binnen toe. Het helpt je voelen en reageren van binnenuit. De resonans van je eigen klank brengt je in beweging. Het bevordert het doorstromen van energie, en het opruimen van blokkades.

In een kort traject van 3 workshops duiken we in de wereld van Stem & Yoga. Iedere workshop begint met een ontspannen opwarming.  In comfortabele yogahoudingen voegen we klank toe. Dit geeft innerlijke ruimte en vertrouwen. Na de opwarming verdiepen we ons in het thema van de workshop, en we sluiten af met meditatie.

De serie bestaat uit 3 workshops die elk als afzonderlijke workshop te volgen zijn Maar je mag je uiteraard ook in 1 keer inschrijven voor de hele serie ‘Stem & Yoga’. 

De thema’s van de workshops zijn:

Stem & Yoga en de adem

Stem & Yoga en het lichaam

Stem & Yoga en emoties

Workshop 1 ‘Stem & Yoga en ADEM’

Adem is de basis van het leven. Adem en stem zijn 1. Stem is adem, getransformeerd in klank. Je stem wordt ten alle tijden gedragen door je adem. Als adem en stem in balans zijn, ervaar je pure vrijheid. Dan uit de klank van je stem jouw pure essentie, en dat is een prachtige ervaring. De klank van je stem weet de weg naar innerlijke vrijheid.  Vaak voelt de stem niet heerlijk en vrij, en dat uit zich in de zeggingskracht in je stem. Zo kan het zijn dat je snel schor en hees bent, of dat je een hoog piepstemmetje krijgt als je voor een groep mensen staat, of dat mensen altijd vinden dat je boos klinkt…

In deze workshop leer je:
– ervaren hoe nauw verbonden je stem en yoga zijn
– hoe je adem je stem draagt zodat je stem vrij mag stromen
– ontspannen en laag te ademen
– adem en stem in balans te brengen
– met stemtechnieken op maat te oefenen

Workshop 2  Stem & Yoga en LICHAAM

De stem maakt integraal onderdeel uit van het lichaam. Als je je stem te gebruikt resoneert je hele lichaam mee. Hoe ervaar je je eigen stem, hoe klinkt- en voelt het? Bedenk wat voor boodschappen je overbrengt op je toehoorders, al of niet zo bedoeld.

In deze workshop leer je:

– met je stem naar binnen te gaan
– hoe je met je stem je lichaam scant
– hoe je jezelf in resonans/ beweging brengt
– je stem te ervaren vanuit je hele lichaam
– te ervaren waar in het lichaam je stem vrij stroomt en waar je eventueel blokkeert
–  blokkades opheffen met oefeningen op maat

Workshop 3  Stem & Yoga en EMOTIES

Je stem is de spiegel van je ziel. Als je stem ‘niet lekker zit’ betekent dit meestal niet dat er iets met je stem aan de hand is. Heel vaak zit dan er een emotie in de weg, die je keelchakra blokkeert. Het verstoort je energie, en levensvreugde. Je staat niet in je kracht, en dat nodigt onbewust vaak uit tot compensatie. Bijvoorbeeld ‘hard duwen’ op je stem om toch maar gehoord te worden, of een heel lief hoog stemmetje opzetten zodat men je aardig gaat vinden. Dat hoop je, maar vaak heeft het een averechts effect omdat het merkbaar je hele zijn beïnvloedt. Het brengt je verder weg van je eigen bron, je wordt hier doodmoe van: je hebt letterlijk het gevoel ‘leeg te lopen’.

In deze workshop leer je:
– om klank te geven aan dat wat er is, en ook aan dat wat er niet is
– ervaren dat iedere klank die uit je keel komt, hoe rauw en ongepolijst dan ook, datgene is wat er eerst uit moet. Van grof naar fijn. Eerst het ruwe, en als dat eenmaal stroomt, dan wordt je stem vanzelf verfijnder. Als je stem eenmaal stroomt hersteld de balans met je lichaam en adem vanzelf
– hoe de stem de emotie bevrijdt en begeleidt naar vrijheid
– je stem op een helende manier in te zetten

Praktische informatie

De workshops zijn voor alle levels.
Reguliere prijs: €45,00.
Prijs members met geldige leskaart: €40,00
(max. aantal deelnemers: 16)

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

45.00Add to cart

code:vasteklant5

Details

Date:
07/06/2020
Time:
11:00-14:00
Event Categories:
, , , , , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Drenthe 1013GG
+ Google Map
View Venue Website