Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Tensegrity repair series workshop VOL GEBOEKT

09/04/2016 at 14:00-17:30

Helpt om je bewegingen vloeiender en natuurlijker te maken.

Datum: Zaterdag 9 april
Tijd: 14:00- 17:30u
Met: Eveline Torres en Marta Font

De tensegrity repair series zijn sequenties van bewegingen die erop gericht zijn je makkelijker en met minder inspanning te laten bewegen, omdat je meer vanuit je centrum beweegt.
Tensegrity is een samentrekking van tension (spanning) en integriteit. De oefeningen zijn gebaseerd op het optimaal gebruiken van zowel je spieren als de structuur van je skelet, een system dat de stabiliteit van onze houdingen garandeert. Je leert gebruik te maken van subtielere spieren en je leert te vertrouwen op de stabiele kracht van je botten bij yoga.

Deze workshop is speciaal voor yogabeoefenaars en lichaamswerkers. Je leert goede therapeutische tools kennen om zelf te gebruiken en om in je lessen of therapeutische sessies te gebruiken.

 

Wat gaan we doen?

We bouwen de les rustig op zodat we de tensegrity series* kunnen doen als beweging in meditatie. Zo voorkomen we dat je puur mechanisch beweegt, of vanuit de voor jou vertrouwde patronen.

 • Introductie van het concept van Tensegrity
 • Cleansing practices: de vayu’s en udyana banda (ademen en openen van meridianen)
 • Meditatie om de focus versterken en geest tot rust te brengen
 • Pranayama practices (ademen) om meer te gronden en ons innerlijke vuur te activeren
 • Practice van de Tensegrity repair series.
 • A flow van asanas terwijl we de principes van Tensegrity blijven gebruiken.

https://youtu.be/Sukfn9flpLw

Wat levert het op?

 • De series helpen om je lichaam flexibeler en sterker te maken.
 • Ze helpen om stijfheid en verdikkingen in en tussen je spierweefsels af te breken en te versoepelen. Je gewichten worden “geolied” en “sappig” gemaakt.
 • Een gezonde manier van bewegen wordt geoefend, waardoor je naar je natuurlijke vloeiende manier van yoga kunt terugkeren. Je yoga practice wordt lichter, gemakkelijker, stabieler en prettiger.
 • Je wordt sterker en weerbaarder
 • Tijdens de workshop ervaar je de therapeutische voordelen van tensegrity voor jezelf en leer je hoe je de concepten kunt toepassen in je werk als docent of therapeut.

 

Expertise teachers

Eveline Torres beoefent en doceert al meer dan 20 jaar vijnana yoga. Ze heeft de tensegrity series uitgebreid bestudeerd de afgelopen 7 jaar en integreert nu principes van tensegrity in haar therapeutische yogalessen. Ook is ze erg enthousiast over het integreren van tensegrity in de dagelijkse yogapraktijk. Ze kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, zodat je je veilig voelt om te experimenteren en uitdagingen in de yoga aan te gaan.

Marta Font is een vijnana yoga docent en shiatsu therapeut. Haar specialiteit zijn de therapeutische aspecten van yoga en massage. In een zachte en precieze manier leidt ze haar cursisten naar een yoga practice waarbij je van binnenuit voelt welke bewegingen goed voor je zijn.

Eveline en Marta werken al 12 jaar samen. Gezamenlijk hebben zij tensegrity bestudeerd, waarbij ze beide hun eigen kennis inbrachten om de verschillende inzichten te kunnen combineren. Ze werken regelmatig samen aan het ontwerpen van nieuwe workshops en lessen.
Deze workshop wordt door Eveline en Marta gegeven, waardoor alle deelnemers kunnen profiteren van de kennis en aanpak van beide docenten.

* The Tensegrity repair series is een sequentie van bewegingen ontworpen door de Canadese docent Gioia Irwin.

 

Practische informatie:

Iedereen kan meedoen aan deze workshop. Je oefent op je eigen niveau.
Reserveren: info@samanayogacenter.nl
Kosten: € 39,-
Max.16 deelnemers

** Gioia Irwin, die de tensegrity series ontwikkelde zegt zelf :

“Stel je een klaverbladkruising voor op de snelweg. Geen van de wegen raken elkaar, de auto’s kunnen vrij bewegen over de wegen. Zo horen je bindweefsels ook te zijn. Door inactiviteit, verkeerd gebruik en verwondingen of door emoties die zich in het bindweefsel vastzetten kunnen de banden van de weefsels aan elkaar gaan plakken. Het doel van de tensegrity series is om deze bindweefsels weer los van elkaar te krijgen en verhardingen, obstakels te laten verdwijnen, zodat de “auto’s” die langs de bindweefsels willen “rijden”, de energie in ons lichaam, weer vrijer kan stromen, licht en gemakkelijk. Zo kunnen er goede verbanden worden gelegd in je hele lichaam en zul je je sterker en prettiger voelen.”

 

 

Details

Date:
09/04/2016
Time:
14:00-17:30