Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pinkster Yoga weekend Therapeutic Yoga

23/05/2015 at 13:00-24/05/2015 at 16:30

Free

In het pinksterweekend slaan Sanne en Eveline de handen ineen voor een prachtig weekend therapeutic yoga. Zij geven je de subtiele en stimulerende energie van Vijnana Yoga en de helende kracht van therapeutic Yoga.

Zaterdag en zondag 23 & 24 mei,
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Met: Eveline Torres en Sanne Kerkhof

Therapeutic Yoga vermindert de stress en verbetert je lichaamshouding, kracht en stamina. Het helpt om de onbalans, veroorzaakt door dagelijkse stress of belangrijke gebeurtenissen in je leven te herstellen. Therapeutic Yoga  is een cadeautje aan jezelf: Laat de energie in je lichaam weer stromen en je voelt je verfrist en vernieuwd!

Herstellen en vernieuwen
In dit weekend  leer je technieken om te herstellen en vernieuwen. De eerste sessie, zaterdag, werken we aan de onderrug en bekken, in de tweede sessie, zondag, geven we de bovenrug, nek en schouders aandacht. De workshops zijn geschikt voor alle niveaus.


Wat gaan we doen in het Pinkster Yoga weekend Therapeutic Yoga?

Zaterdag ligt de focus op de onderrug en het bekken
We bewegen onze onderrug en bekken veel te weinig, we zitten zo veel in ons dagelijks leven dat dit gebied heel stijf wordt. Dat zorgt voor pijn en geblokkeerde energie.
In deze workshop leer je technieken om je bekken en onderrug weer sterker en soepeler te maken.
Door aan de balans tussen kracht en souplesse te werken, geven we de onderrug en het bekken ondersteuning en ontspanning. We concentreren ons op zittende- , liggende houdingen en achteroverbuigingen.
Met de adem creëren we ruimte in het lichaam om terug te keren naar de natuurlijke staat waarin de energie weer vrij kan stromen. Wanneer het lichaam met behulp van je adem meer ruimte ervaart, ontspan je makkelijker en kunnen je je concentreren op het verbeteren van je houding en het versterken van je rug en bekken.
Je raakt daarbij je darmen, maag en gal aan. Je ontgift en voelt je energiek.
Na de verschillende oefeningen, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan werken, zal je lichaam verwarmd, krachtig en ontspannen voelen en zul je vol frisse energie klaar zijn voor de zondagpractice.

Zondag ligt focus op de bovenrug, nek en schouders
Bovenrug, nek en schouders raken geprikkeld van het vele werken aan tafels en achter computers. Die lichaamsdelen voelen vaak stijf, ze verdienen ontspanning.
In deze workshop worden ze extra goed verzorgd.
Nek, schouders en bovenrug ontspannen zich met behulp van een serie goed opgebouwde asana’s. We beginnen met zittende asana’s, arm-schoudervariaties en twisten, daarna bouwen we aan een lekkere serie achteroverbuigingen.
En we sluiten af met schouderstandvariaties. Zo open je je hart en de energie stroomt weer vrij door je longen. Hiermee bouwen we aan de kracht van dit gebied, zodat je gemakkelijker de gezonde houding van je bovenlichaam kunt vinden, ook in het dagelijks leven en achter je computer.
We bereiden de asanaserie voor met een aantal ademhalingsoefening, zodat je lichaam ontspannen is en je ruimte kan geven aan de helende effecten van de yoga-practice.


Een cadeau aan jezelf
Zo heb je aan het eind van dit weekend een perfecte balans tussen ontspanning, vitale energie en kracht. Bovendien is je lichaam ontgift. Je vertrekt moedig en helderder de yogamat.


Meer over therapeutic yoga
In deze vorm van yoga, leer je technieken om te herstellen en vernieuwen:

•Bewuste ontspanning
•Observeren van je eigen gewoontes en onbalans
•Ademhalingsoefeningen
•Een yogapose langer aanhouden op een prettige, makkelijke manier
Als je een yogapose langer aanhoudt kan je lichaam zich ontspannen en in balans komen.
Sanne & Eveline helpen je te ontdekken hoe je het prettigst de pose kunt uitvoeren. Soms kun je daarbij  hulpmiddelen gebruiken, soms zullen ze je persoonlijk helpen.
Door in een yogahouding langer te blijven en daarbij bewust adem te halen oefen je een kalmte die nodig is voor mentale en fysieke uithoudingsvermogen (stamina). Ook helpt het je lichaam weer in een natuurlijke gezonde houding te komen.
Over de docenten
Meer weten over Sanne Kerkhof of Eveline Torres? Bekijk hun profiel op de teampage.

Praktische informatie
€ 45,- per dag of  €80,- voor 2 dagen
Inschrijven: mail ons – info@samanayogacenter.nl en betaal vooraf op rekeningnummer NL 23 INGB 0005 0930 76  tnv Samana Yoga Center Amsterdam (check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)
Slechts 16 deelnemers

 

 

 

 

Details

Start:
23/05/2015 at 13:00
End:
24/05/2015 at 16:30
Cost:
Free
Event Categories:
,
Website:
www.samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website