Les zwangerschapsyoga


Sanne kerkhof

Sanne Kerkhof  is gespecialiseerd in yoga voor zwangere vrouwen en yoga voor herstel na de bevalling.

Vitaal en soepel met Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga zorgt voor een vitaal en soepel verloop van de zwangerschap en bereidt je fysiek en mentaal voor op de bevalling. Yoga tijdens de zwangerschap zorgt er voor,dat je tijd en ruimte maakt om de (hormonale) veranderingen in je lichaam bewust mee te maken. Door de yoga houdingen – Asana’s – bouw je kracht en souplesse op en leer je meer te luisteren naar je intuïtie en innerlijke kracht. De technieken die tijdens de zwangerschapsyoga lessen aangeleerd worden, zijn er op gericht het bekken soepeler en sterker te maken.

Versterkende oefeningen

Door de versterkende oefeningen houden de bekkenbodemspieren en de botstructuur van het bekken compact en door de bekken-openers wordt er gewerkt aan een zo soepel mogelijk verloop van de bevalling. Ook je kindje heeft profijt van de verschillende Asana’s. Door de rustigere ademhaling, het maken van ruimte en de aandacht in het lichaam maak je direct contact.

Babymassage

De babymassage geeft de baby een fundamenteel gevoel van vertrouwen en dat is essentieel voor de volledige fysieke en geestelijke ontwikkeling. Het belangrijkste is natuurlijk het plezier dat de ouders en de baby ervaren en het is een mooie manier om elkaar te leren kennen. Babymassage is geen nieuwe ontwikkeling. In veel culturen wordt het al eeuwen gebruikt, omdat de positieve effecten van massage voor zichzelf spreken. Het activeert de spieren en bij buikkrampjes haalt het de spanning uit het lijfje. Het stimuleert de doorbloeding in de huid en bevordert een diepe slaap.

Meenemen: Handdoek en of hydrofiel luier, Massageolie, Extra luiers, en borst of fles.

Zwangerschapsles met partner

Ook je partner is nauw betrokken bij jouw zwangerschap en het geboorteproces. De partnerles is een actieve, informatieve les met uitleg over de fasen van de bevalling, anatomie, de actieve rol van je partner, bevallingshoudingen en de voorwaarden voor een optimale bevalling. Elke maand is er op vrijdagavond een partnerles waarvoor je kunt inschrijven. info@samanayogacenter.nl

Over Sanne Kerkhof

Sanne Kerkhof (1970) voltooide in 2004 de Yoga lerarenopleiding van Teresa Caldas. Zij volgde verder de zwangerschapsbijscholing van Lilith Turk en Marianne Prins (vroedvrouw). Ze geeft Yogales in verschillende studios en heeft als specialisatie zwangerschap postnataal en kinderyoga.

Verder geeft zij workshop aan studenten van de lerarenopleiding van de Yoga Garden.  Zelf moeder van drie kinderen heeft zij ook ruime praktijk ervaring. Ik nodig u uit om eens contact op te nemen voor een afspraak, of om meer te weten te komen over mijzelf, of de workshops die ik geef.