zwangerschapsyoga


zwanger_yoga_01
Samana Yoga Center biedt verschillende lessen voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die net zijn bevallen.

In het najaar van 2015 start bij Samana ook een opleiding Zwangerschapsyoga voor yogadocenten.

 

Voor- en na de zwangerschap

Je bent zwanger en je wil yoga blijven doen, of je wil extra aandacht geven aan je lichaam om fit en sterk te blijven tijdens de zwangerschap. Dan zijn de lessen bij Samana iets voor jou. Je kunt beginnen met zwangerschapsyoga vanaf 10 weken. Daarnaast hebben we een keer per maand een partnerles.

Maar ook als je net een kind hebt gekregen kun je bij Samana goed terecht voor postnatale yoga & babymassage en level 1 yoga.

Sanne Kerkhof heeft jarenlang ervaring als docent en helpt je om zwangerschapsklachten te voorkomen en te verhelpen en om weer aan te sterken na de bevalling.

Hoe werkt het?

Bij Samana kun je elke week starten met zwangerschapsyoga. We bieden geen cursus aan, maar doorlopende lessen, twee keer per week. Zo hoef je nooit te wachten totdat jouw cursus eindelijk van start gaat. Dat geldt ook voor de postnatale yoga & babymassage lessen.
Elke les bevat een aantal basisonderdelen zoals kracht, houding en ademhaling die steeds op verschillende manieren terugkomen. We doen oefeningen om de bekkenbodem te versterken, de heupen te openen, staande houdingen en ademhalingsoefeningen. Elke vijf weken legt Sanne zaken uit over de anatomie: de werking van het bekken en het middenrif en hoe de ademhaling werkt.
Een keer per maand is er een partnerles.

Wat levert het op

Zwangerschapsyoga 
Vanaf het begin van de zwangerschap verandert het lichaam. Het is goed om direct je yogapractice aan te passen. Bovendien kun je bij zwangerschapsyoga oefeningen krijgen tegen klachten zoals misselijkheid.

zwanger_yoga_02Yoga tot 40 weken zwangerschap
Het doel van de zwangerschapsyoga is niet alleen om je te begeleiden tijdens de zwangerschap, fysiek én mentaal, maar ook om je voor te bereiden op de bevalling en het moederschap. Gun het jezelf om aandacht te geven aan je lichaam en de veranderingen die daarin plaatsvinden. Lees hier meer.

Partnerles
Ook je partner is nauw betrokken bij jouw zwangerschap en het geboorteproces. De partnerles is een actieve, informatieve les met uitleg over de fasen van de bevalling, anatomie, de actieve rol van je partner, bevallingshoudingen en de voorwaarden voor een optimale bevalling. Elke maand is er op vrijdagavond een partnerles waarvoor je je kunt inschrijven. Lees hier meer.

Postnatale yoga & babymassage
Deze lessen zijn een prachtige praktische combinatie voor zowel je baby als voor jezelf. Een ontspannende, warme manier van aandacht geven. Massage helpt je baby om te ontspannen en kan krampjes wegnemen, terwijl de yogasessie voor jou helpt om fysiek aan te sterken. Lees hier meer.

Teacher training zwangerschapsyoga

Sanne Kerkhof wil haar kennis als yogadocent voor zwangere vrouwen graag doorgeven. Ze start daarom een teacher-training voor yogadocenten die zwangerschapsyoga-docent willen worden of voor docenten die zwangere vrouwen beter willen kunnen begeleiden in hun lessen. Als docent kun je zwangere vrouwen veel zelfvertrouwen en kracht geven, maar je moet wel goed weten hoe je de asana’s voor hen dient aan te passen. Samana biedt hiervoor een unieke 1-jarige opleiding. Lees er hier meer over.

Over Docent Sanne Kerkhof

Sanne Kerkhof (1970) voltooide in 2004 de Yoga lerarenopleiding van Teresa Caldas. Zij volgde verder de zwangerschapsbijscholing van Lilith Turk en Marianne Prins (vroedvrouw). Ze geeft Yogales in verschillende studio’s en heeft als specialisatie ‘zwangerschap postnataal’ en kinderyoga.

Verder geeft zij workshops aan studenten van de lerarenopleiding van de Yoga Garden. Zelf is ze moeder van drie kinderen en heeft hierdoor ruime praktijk ervaring. Meer over Sanne bij Samana.
Ook werkt ze mee als deskundige voor Ouders van nu Online

 

Praktische informatie

Interesse?
Kom voor een losse zwangerschapsles bij ons langs of neem contact met ons op via (020) 3315918.
Op het rooster kun je de actuele lestijden vinden.

Bij zwangerschapsklachten
Samana Yoga Center werkt samen met bekkenbodemspecialiste Wendy Brinkman van fysiotherapie Brouwersgracht.