Over Samana


Welkom bij Samana Yoga Center

Samana studio is in 2012 opgericht door  Sanne Kerkhof. Het is een mooie en lichte yoga studio vlak naast het Centraal Station van Amsterdam en de Haarlemmerstraat. Al sinds 1996 wordt hier yoga beoefend.

“Bij Samana leer je yoga om ermee door te gaan tot je negentigste.”

Samana staat voor de buikstreek, daar waar volgens de yogi je levenskracht huist en waar de kracht voor bewegen vandaan komt. Bewegen vanuit je centrum, je samana, in harmonie met je ademhaling (pranayama), is bewegen vanuit je kern van energie. Sanne, een erkende Vijnana yoga expert, heeft het yogacentrum daarom Samana genoemd.

Voor jou
Samana yogalessen zijn geschikt voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. De docenten dagen je stapje voor stapje uit om moeilijkere houdingen te doen; de lenigheid komt dan vanzelf, samen met een evenwichtige geest. In elke les is er daarom ook aandacht voor meditatie, ademhalingsoefeningen en kryas (technieken om het lichaam van binnenuit te reinigen). Bij Samana oefen je de yogahoudingen heel precies, zodat je geen blessures kan oplopen en steeds meer inzicht krijgt in de werking van je spieren en botten. De docenten houden rekening met de sterke en zwakke plekken van ieder lichaam. Ze zien hun leerlingen graag groeien en sterker worden. Samana heeft leerlingen van 16 tot in de 70 die wekelijks yoga beoefenen.

Lees meer over al onze docenten op de Team-pagina’s

Algemene leveringsvoorwaarden en privacyverklaring.