Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Chi Kung

06/01/2019 at 17:00-18:30

Datum: zondag 6 januari, elke 1e & 3e zondag vd maand
Tijd: 17.00– 18.30 uur
Docent: Jellichje  Reijnders

Programma

Ervaar het harmoniserende en revitaliserende effect van deze eeuwenoude oefeningen geworteld in de Oosterse geneeskunst, krijgskunst en filosofie. Chi Kung stimuleert de meridianen, bevordert de vrije doorstroom van ‘chi’=vitale energie, vergroot je innerlijke kracht en verhoogt je concentratie. Het begint met het afvoeren van onnodige (vaak onbewuste, soms jarenlange) spanning. Om stap voor stap thuis te komen in de kern van je systeem. En van daaruit te werken aan het vrijmaken van je natuurlijke potentieel. Kalm en alert, energiek en ontspannen.

De les is opgebouwd uit vier onderdelen:

  • opwarming (openen van de poorten in het lichaam, deblokkeren van stagnaties)
  • 8 brokaten (stimuleren van de meridianen)
  • boomhoudingen (opladen van je energie, versterken immuunsysteem)
  • cooling down (integratie yin yang balans).

Voor wie?

Chi Kung is geschikt voor iedereen die op kalme elementaire wijze zijn/haar energie in balans wil brengen. In welke conditie je ook verkeert. De principes van Chi Kung kun je staand, lopend, liggend en zittend toepassen. Intensieve uitdagende oefeningen kun je op een kleine en lichte manier uitvoeren, weliswaar met een andere werking maar absoluut niet minder effectief. De oude Oosterse meesters onderstreepten: een grote beweging aan de buitenkant sorteert een klein effect aan de binnenkant, een kleine beweging aan de buitenkant sorteert een groot effect aan de binnenkant. Iets waar we in het westen over het algemeen veel van kunnen leren.

Achtergrond

Wat is Chi Kung? Alles (in ons en om ons heen) bestaat uit energie. Energie stroomt van nature vrijuit, gevoed door processen in de kosmos. Maar als je energie stagneert (bij ophoping van emotionele en fysieke spanning) kan dat op den duur leiden tot onhelderheid, onrust, uitputting, bevattelijkheid voor ziekte. Chi Kung bevordert de doorstroom van vitale energie. Harmoniserende oefeningen voeren spanning af, stimuleren de meridianen, vergroten je innerlijke kracht en je concentratie. ‘Chi Kung’ kun je lezen als: ‘interne energie oefening’ of ‘energetische arbeid’. Chi Kung vormt de basis van alle martial arts. De kennis die eraan ten grondslag ligt is geworteld in de Chinese geneeskunst, krijgskunst en filosofie. In eeuwenoude geschriften wordt Chi Kung al beschreven als ‘meditatie in beweging’ voor het versterken van je energetische kracht: fysiek, mentaal en spiritueel.

Docent


Jellichje Reijnders,
Jellichje verkent verschillende vormen van beweging en beeldvorming. Sinds 17 jaar vormt Chi Kung de basis van haar practice. Sinds 3 jaar geeft ze Chi Kung in De Lange Adem. En al zo’n 10 jaar doet ze Chi Kung met performers en acteurs, als onderdeel van haar werk als dramaturg. Haar approach van Chi Kung is een vrije interpretatie gericht op het subtiel stroomlijnen van innerlijke processen, het stimuleren van zelfgenezend vermogen en het vrijmaken van creatieve capaciteit.

Aanmelden

Kosten: 15,00

Minimum 6 / maximaal 16 deelnemers

15.00Add to cart

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Details

Date:
06/01/2019
Time:
17:00-18:30
Event Category:

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website