Kick start intro cursus yoga


KICK START INTRO CURSUS YOGA

kickstart_01

Vier weken waarin je een helder overzicht krijgt van de yoga principes en houdingen. Fijn voor wie wil beginnen, maar ook voor mensen die al een tijdje aan yoga doen.
Docent Sanne Kerkhof besteedt in deze lessen extra aandacht aan de alignment: de natuurlijk houding. Daar heb je profijt van voor je yogabeoefening en het verbetert je fysieke houding in het dagelijkse leven. De groep is klein, zodat je veel individuele aandacht krijgt en er ruimte is voor vragen en experimenteren.

Deze cursussen zijn geschikt voor beginners, maar kunnen ook een mooie aanvulling zijn op je reguliere yoga-practice.

Elke vier weken start een nieuwe cursus.

Sanne KerkhofDe cursus: kick start intro!

Yoga kent veel poses en technieken waar je even aan moet wennen. Daarom heeft Samana deze cursus opgezet. Je krijgt een overzicht van de yogahoudingen die je oefent met extra hulp en aanwijzingen om ze goed te doorgronden. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Per cursus kunnen maximaal 16 mensen meedoen. Na deze cursus heb je een goed inzicht in Vijnana yoga en kun je makkelijker instromen in de yogalessen bij Samana Yoga Center.

De cursus bestaat uit een blok van een paar weken. Regelmatig start er een nieuwe cursus. Tijdens de lessen van anderhalf uur komen verschillende aspecten aan bod: techniek en alignment van de belangrijkste basishoudingen, de zonnegroeten, pranayama (ademhaling), bandha’s en yogafilosofie.

Check de agenda voor actuele startdata.

Studenten over deze cursus:

Jan Willem
Volledig onervaren met het beoefenen van yoga was ik op zoek naar een toegankelijke klas niet te ver weg van waar ik woon. De cursus vond ik laagdrempelig, duidelijk en erg prettig om te volgen. Na elke keer voelde ik me als beginneling toch ontspannen en gezakt, hetgeen ik onder andere wil bereiken met yoga. Ik heb de cursus een tweede keer gevolgd en daarbij heb ik opnieuw nieuwe dingen geleerd. Dit gaf mij voldoende zekerheid om door te stromen naar een beginnersklas. Er is voldoende ruimte voor vragen en er wordt op een positieve manier gecorrigeerd om je houding te verbeteren. De cursus is een echte aanrader voor iedereen die wil beginnen zonder of met weinig ervaring. 
Volgende week dinsdag beginnen we bij Dick. Ik ben benieuwd hoe dat gaat en of we het bij kunnen houden 🙂

 Rita
Lies, bedankt voor de eerste les van de Kickstart, was zo een thuisgevoel!