Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Roll & Release

23/02/2020 at 17:00-18:30

In de lessen Roll & Release kun je spanning laten gaan en kunnen pijn en blokkades in je lichaam worden opgelost. Ook emotionele energie die je in de weg zit wordt afgevoerd. Roll & Release is een manier van zelfmassage van de fascia, het bindweefsel. Een geweldige mogelijkheid bij Samana met docent Marta Font die je met haar uitgebreide kennis van Shiatsu massage, yoga en roll & release precies kan geven wat je nodig hebt.

HOE HET WERKT: MASSAGE VAN DE FASCIA

Je eigen lichaamsgewicht leunt op props zoals tennisballen en blokken. Het is een passieve vorm van acupressuur die iedereen makkelijk kan leren. Je ‘rolt’ over tennisballen en andere props en kunt zo spanning loslaten.

De lessen zijn gebaseerd op de methode van Rusty Davis, die een ‘healing pathway’ ontwikkelde met de naam Roll & Release. Je masseert niet zozeer je spieren, maar de bindweefsels daaomheen.

De fascia vormen een netwerk van tissues dat je hele lichaam omvat, van hoofd tot voeten. Fascia bevindt zich rondom bijna al je spieren, vlak onder de huid en ook rondom elk orgaan, je botten en je gewrichten. In een gezond lichaam helpt de fascia je bij een goede lichaamshouding, het zorgt ervoor dat je je vrij kunt bewegen met kracht en flexibiliteit. Maar fascia fungeren ook als een soort opslagplaats voor fysieke en emotionele trauma’s: de fascia worden stijver als je te weinig beweegt of als spieren overbelast raken. Ook spanning, dagelijkse stress en heftige ervaringen gaan vastzitten in de fascia, waardoor de tissues minder soepel worden en je een gevoel van stijfheid en pijn ervaart. Met roll & release masseer je de fascia waardoor knopen van spanning kunnen oplossen, nieuwe energie weer kan toestromen en zachtere fascia je weer op een natuurlijke manier kan ondersteunen.

roll

WAT GA JE DOEN

De lessen hebben een vaste opbouw

  • Just Sitting om tot rust te komen, te arriveren
  • Pranayama (ademhalingsoefeningen)
  • Rustige asanas gecombineerd met de “Roll&Release” oefeningen met props

Elke sessie focussen we op een ander gebied in het lichaam.
Je zult merken dat elke sessie effect heeft op je hele lichaam.

VAKKUNDIGE DOCENT

Marta Font is een gecertificeerde yogadocent met meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven. Ze is ook Shiatsu therapeut met kennis van de westerse en oosterse benadering van geneeskunde en massage. Ze combineert al haar kennis op een prettige en intelligente manier in haar lessen waarbij ze een warme, veilige atmosfeer creëert met persoonlijke aandacht voor iedereen. Bij Samana werkt ze altijd met kleine groepen van maximaal 16 personen.

“Ik ben blij dat ik inzichten van de helende practice roll & release, ontwikkeld door Rust Davis, nu ook kan incorporeren in mijn lessen.”

PRAKTISCHE ZAKEN:

Kosten: 
€ 16,00

16.00Add to cart

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Slechts 16 deelnemers maximaal. We werken met kleine groepen zodat er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Details

Date:
23/02/2020
Time:
17:00-18:30
Event Categories:
, ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website