Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Urban Retreat met Flo Dedame

10/06/2016 at 17:30-12/06/2016 at 18:00

We zijn blij om senior Vijnana yoga docent Florence Dedame te verwelkomen voor haar jaarlijkse yoga retreat bij Samana. 

Vrijdag 10 juni, 17.30 -21.00u
Zaterdag 11 juni, 9.00 – 13.00u & 14.30 – 18.00u
Zondag 12 juni, 9.00 – 13.00u & 14.30 – 18.00u 

Dit jaar maken we er een echte stads-retreat van waarin yogi’s met minimaal 2 jaar ervaring en yogadocenten samen met Flo Dedame hun yoga practice kunnen verdiepen en onderzoeken.

Als onderdeel van de retreat adviseren we je om een week van te voren te beginnen met een dieet van vers fruit, groente en wat proteïnen en granen. Zo haal je nog meer uit de retreat.

The road to mastery.

Flo Dedame: “There is always more to let go. In this retreat you will discover new ways to move in relaxation and unity.”

WAT GAAN WE DOEN?

Flo zal ons leiden op een inspirerende reis op zoek naar de natuurlijke actie, beweging zonder strijd of extreme inspanning. We zoeken naar ultieme ontspanning en een yoga practice vanuit een soort niet-doen, een concept dat in de Tao traditie Wu Wei heet.

HOE ?

Vijnana elementen
De urban retreat kent een vaste opbouw waarin alle pilaren van vijnana yoga beoefend worden:

Adem – Pranayama
We zorgen voor balans in ons energiesysteem door de Nadi Shodana, afwisselend ademen langs de linker- en rechterneusvleugel. We maken ons energiesysteem schoon met de Kapalabhati (shining skull) en Bastrika. 

Just sitting
In vijnana yoga bestaat meditatie uit “gewoon zitten”. Er is weinig uitleg en er zijn geen voorschriften. Daardoor kun je het niet goed of fout doen. In deze staat van ‘just sitting’ waarin je niet precies weet hoe het hoort kan de geest soms plekken bereiken die je niet zou vinden als je bezig zou zijn met de juiste zittechnieken. “Let the sit, sit.”

Asanas en tensegrity
Gedurende de retreat bewegen we door een groot deel van de yoga asana’s. We bestuderen staande series, arm balansen, achterover buigingen, voorover buigingen, inversies en een nieuw gebied: de tensegrity series.

Wat brengt het je?

  • Dit weekend is een bijzondere mogelijkheid om samen met andere toegewijde yogi’s je practice te verrijken en onderzoeken onder leiding van een geweldige docent. Je yoga practice zal zeker groeien.
  • Inzicht in Wu Wei, het bewegen in ontspanning, in een natuurlijke balans van lichaam, emoties en persoonlijkheid.
  • Doordat we oefenen met ontspannen zul je zien dat je meer kunt vertrouwen op je onderlichaam, waardoor de zwaartekracht je helpt om je bovenlichaam lichter en vrijer te bewegen.
  • Je leert meer over de tensegrity series, een manier om de diepere, meer subtiele spieren te activeren en beter te vertrouwen op de kracht van je skelet als onderdeel van je lichaam.
  • Bewegingen zullen meer en meer vanuit de spieren rond de ruggengraat ontstaan, waardoor de grote buitenste spieren worden ontzien. Je blijft daarbij focussen op de eenheid in je bewegingen.

PRACTISCHE INFORMATIE

Gun jezelf deze urban retreat, een cadeautje voor jezelf.
We werken met een kleine groep van maximaal 16 deelnemers.
Zo kunnen we meer gefocust werken.
Wees op tijd met aanmelden, want vol is vol.

Niveau: Intermediate practitioners met minimaal 2 jaar ervaring
De hele urban retreat duurt 2,5 dag
prijs: 265,- euro
Prijs inclusief  thee & fruit
Aanmelden : info@samanayogacenter.nl

 

 

 

 

Details

Start:
10/06/2016 at 17:30
End:
12/06/2016 at 18:00