Mini-retreat in kerstvakantie

dinsdag 27 December tot en met vrijdag 30 December Tijd: 10:00 - 13:00 uur. Een mooie voorbereiding op het nieuwe jaar. Yoga en vier elementen: aarde, vuur, water en lucht.


Yoga en vier elementen: aarde, vuur, water en lucht.

Data: Dinsdag 27 December tot en met vrijdag 30 December
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Met: Marta Font & Dick Langenberg
Waar: In het hartje van Amsterdam, vlak naast het Centraal Station: Samana Yoga Center.

Met deze retreat ga je krachtig, gebalanceerde en vol energie het nieuwe jaar in.

Banner X-Mas city Retreat 2015Vier ochtenden, elke dag een ander element
.
In vier ochtenden bouwen we een yoga practice op die steeds prettiger en intenser wordt. Elke dag staat een van de vier elementen centraal: aarde, vuur, water en lucht. Binnen de yoga staat elk element voor de focus op een belangrijk aspect dat je helpt in de asana’s. Elk element is waardevol op zich. Degenen die elke ochtend komt kan op de laatste dag alle elementen samen inzetten en ervaren hoe dat je helpt bij het vinden van zowel lichamelijke als geestelijke balans.

Wat levert het je op

De mini yogaretreat is een ideaal omdat je tijdens de kerstvakantie dagelijks yoga doet, zonder dat je ver hoeft te reizen. In de middag heb je tijd voor jezelf of om met je familie of vrienden door te brengen. Met deze miniretreat sluit je het jaar op een goede manier af: je ruimt oude spanningen op en laat weer nieuwe energie stromen. Zo ga je fris het nieuwe jaar in. Je kunt de kracht van de vier elementen mee naar huis nemen en het hele nieuwe jaar inzetten voor je eigen welzijn.
Door een hele ochtend een principe centraal te stellen raak je echt bekend met het principe. Je begint van binnenuit te voelen hoe je asana’s lichter en soepeler worden. Je bouwt in vier dagen een yoga-ervaring op waarbij je vier belangrijke elementen tegelijk kunt inzetten.

Programma:

Aarde staat dinsdag centraal
De docent legt bij elke asana de nadruk op gronden en helpt je met verrassende variaties om het gronden duidelijk te ervaren. Zodra je goed kunt gronden, de aarde vertrouwt, wordt het makkelijker om vanuit de punten die op de grond steunen je lichaam omhoog te laten komen. Zodra je op de aarde vertrouwt en echt kunt zinken, voel je ook de connectie met je centrum beter, je samana. Je zult zien dat veel houdingen door beter te gronden lichter aanvoelen.

Vuur staat woensdag centraal
Deze dag doen we een energetische flow van asana’s. Het vuur dat we toevoegen staat voor verlengen en verbinden, als de vlam die omhoog reikt. Ervaar hoe armen en benen zich verder uitstrekken, hoe je intern verbonden bent, maar ook in de wereld staat.

Water staat op donderdag centraal
Nu het gronden in je lichaam verankerd is en de vitaliteit van het vuur geactiveerd, voegen we de rust van water toe. Water vloeit gemakkelijk. We concentreren ons op vloeiende bewegingen zonder spanningen. Deze ochtend werken we eraan om je energie op een natuurlijke manier te laten stromen. Zowel je geest als je lichaam leert houdingen met rust uit te voeren.

Lucht staat op vrijdag centraal
Nu je gegrond bent en rustig voegen we de ademhaling toe. Je onderzoekt welk soort ademhaling je bij de asana’s helpt. Je adem wordt je vriend die je op een zachte manier bijna vanzelf in de juiste houding brengt. Als je adem samen gaat met je bewegingen voelen houdingen lichter en stabieler.

Opbouw van elke ochtend

We werken volgens de vijnana yoga principes.
De ochtend begint met ontspanning en voorbereiding voor zitten (meditatie), ademhalingsoefeningen (pranayama), cleansing (kriya’s) en de vayu’s (aandacht naar bronnen van energie in je lichaam). Daarna volgt een serie asana’s (houdingen).

10.00 – 11:00   sitting/ vayu’s / kriya’s en pranayama
11.00 – 11.15   theepauze
11:15 – 13:00   asana’s practice en yoga tekst

Massage toe?

Als extraatje is de studio op 28 & 30 dec. van 14.00 – 16.30 uur open voor een shiatsu massage (30 minuten) van Marta Font voor slechts 20 euro.  Vooraf te boeken via info@samanayogacenter.nl

Na de yogasessie

Na de yogasessie sta je op de mooiste culinaire winkelstraat van Amsterdam, de Haarlemmerstraat, doorsneden door de grachten.

Om de hoek van Samana kun je met korting een detox sapje halen bij onze buurman: Jay Juices. De middag is voor jou: genieten van de winkels, mensen en terrasjes.

Praktische informatie:

Prijzen:
1 workshop: euro 45,- / vaste klanten met leskaart: 42,-
2 workshops euro 42,- (per workshop) / vaste klanten met leskaart: 40,-
3 of 4 workshops: euro 39,- (per workshop) / vaste klanten met leskaart: 37,-

Maximum aantal deelnemers: 16
Reserveer voor 15 december: info@samanayogacenter.nl
vooraf betalen op rekeningnummer NL 23 INGB 0005 0930 76 
tnv Samana Yoga Center Amsterdam.(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Wees welkom!
Samana wenst je een mooie balans tussen spanning en ontspanning in 2017!

Namaste
Samana Team