Yoga & Shiatsu Retreat Toscane


 

Release & Discover

1 mei – 7 mei 2016, Toscane, Italië.

retreat it lie 02

Kom mee op deze prachtige yoga vakantie. Vanuit een holistische benadering helpen we je om je lichaam, geest en hart te verzorgen en nieuwe energie op te doen. Je vindt ontspanning en balans in de dagelijkse sessies yoga en shiatsu. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ontdekkingen. We beoefenen yoga in de inspirerende omgeving van bergen en prachtige landschappen in het Italië. Elke middag is er tijd voor uitstapjes in de omgeving. We verblijven op het landgoed Podere di Maggio in het prachtige Toscane bij een Nederlands-Italiaanse familie die ons met liefde ontvangt en heerlijke maaltijden voor ons verzorgt.
Boek op tijd.

retreat toscane 01Voor wie?

Iedereen is welkom, beginners en gevorderden. Er kunnen maximaal 20 mensen mee. Zo kun je echt persoonlijke begeleiding krijgen, en helpen we je om op je eigen niveau te oefenen.
Een Samana retreat is altijd bijzonder. Lees hoe deelnemers eerdere retreats vonden.

Release & Discover

De voorjaarsretreat in Toscane combineert yoga met een echt gevoel van vakantie. Een week lang kun je je overgeven aan een ritme van yoga, meditatie en (zelf)massage. Je kunt even het dagelijks leven achter je laten om jezelf met zorgzame aandacht fysiek en mentaal te verzorgen. In die rust ontstaat ruimte om nieuwe dingen te ontdekken.

Yoga in de ochtend
Eveline Torres verzorgt iedere ochtend de yogasessies in de Vijnana traditie. Daarin wordt ze ondersteund door Marta Font. Eveline heeft een diep inzicht in yoga en kan je goed helpen om te ontdekken hoe je yoga van binnenuit kunt beoefenen, krachtig en zonder moeite.
In de Vijnana yoga gaat het om het oefenen vanuit het innerlijk: van binnenuit leer je de houdingen begrijpen. Ademhalingsoefeningen zijn hierbij zeer belangrijk: de adem kan je bewegingen richting geven en steunen. Bewegen doe je vanuit je centrum, je Samana. Je practice wordt geleid door de zeven principes van Vijnana yoga.

menorca practiceShiatsu aan het eind van de middag
Aan het eind van de dag geeft Marta Font een sessie Shiatsu en zelfmassage. Het zijn restorative lessen die bedoeld zijn om de dag goed af te sluiten en je natuurlijke energie te voeden. We combineren yoga met zelfmassage om extra te ontspannen. Shiatsu helpt om je energie weer te laten stromen. Je leert jezelf en elkaar te masseren. Het zijn massageprincipes die iedereen kan leren. Het is een prachtige ervaring om te geven en ontvangen.
Shiatsu is een vorm van manuele behandeling gebaseerd op de meridianen en acupunctuur uit de Chinese geneeskunde. Je leert verschillende punten in het lichaam kennen die, bij massage, een positief effect hebben op je welbevinden.
Deze middaglessen helpen je om alle ervaringen van de dag te integreren en te verwerken. De lessen zijn een goede voorbereiding voor de volgende dag.

 

retreat italy

 

italy_retreat_studio02Waar?

De yogasessies vinden plaats in de net opgebouwde nieuwe studio op het landgoed Podere di Maggio van een Italiaanse-Nederlandse familie en ook buiten met prachtig uitzicht over het groene, glooiende landschap van Toscane.
Verspreid op het terrein staan verschillende huisjes waarin we overnachten. Er zijn twee huisjes voor twee personen, de andere huisjes zijn voor meerdere personen.
In de omgeving is veel te zien. Zo kun je er prachtige wandelingen maken in de natuurreservaten, je kunt zwemmen in een natuurzwembad bij de rivier of in warmwaterbronnen, gevoed door eeuwenoude inactieve vulkanen. In de omgeving zijn kloosters, middeleeuwse stadjes, Etruskische opgravingen en een Tibetaans klooster. Elke middag is er tijd om de omgeving te verkennen.

0_organic delights 0_Peter & Rita - HostsHeerlijke maaltijden

De familie die het landgoed beheert verbouwt haar eigen groente. Onze gastheren zullen heerlijke Italiaanse maaltijden verzorgen van biologische lokale producten van het landgoed en uit de omgeving.


De yogadocenten

IMG_7817 copy
Eveline Torres heeft vele jaren ervaring als docent en geeft vol energie en met veel inspiratie les. Eveline spreekt Nederlands, Engels en Spaans.  “Lesgeven is mijn grootste passie en plezier. Ik deel graag wat mij in yoga fascineert: de combinatie van stilte in de beweging; kracht en souplesse tegelijkertijd. Niet alleen in het fysieke lichaam maar ook het mentaal-emotionele lichaam.” Meer weten? bekijk haar profiel op de website.

 

 

2014_Marta_Font_Samana_yoga

 

Marta Font geeft yogales bij Samana. Ze combineert in haar lessen de basis van Vijnana yoga met de principes van Shiatsu. In haar lessen wordt speciale aandacht besteed aan het werken met partners. Meer weten? bekijk haar profiel op de website

Wat levert de retreat je op?

Deze retreat is een cadeau aan jezelf. Geniet van zeven dagen zonder afleiding en zorgen om je helemaal over te geven aan de yoga in al haar vormen. Je zult naar het hart van je practice reizen. Je zult een nieuwe, fysiek stabiele en prettige yogabeoefening ontwikkelen. De prachtige natuurlijke omgeving en de liefdevolle ondersteuning helpt je om te groeien.
Wil je meer weten over de filosofie achter deze yoga retreat? Lees erover in ons blog >>

YOGA DAGPROGRAMMA

Ochtend uren:
– Meditatie/ kriya’s/ vayu’s/ pranayama ( ademhaling)
– Pauze voor ontbijt
– Asana’s practice
Middag:
– Lunch en tijd voor jezelf
– In deze uren is er tijd om de omgeving te verkennen, te wandelen of te rusten.
Late middag:
– Restorative yoga en shiatsu
– Diner
Gedurende deze week organiseren we tevens een filmavond en muziekavond.

retreat italyBOEK NU

Doe mee met deze bijzondere retreat. Wees op tijd met boeken, er kunnen maximaal 20 mensen mee. We werken in kleine groepen met ruimte voor persoonlijke begeleiding.
Bij de yogaretreat is inbegrepen:

  • 7 dagen yogaprogramma met 2 fulltime yoga docenten.
  • 8 overnachtingen.
  • Elke dag gezond, biologisch ontbijt, lunch en vegetarisch diner.

Niet inbegrepen:
*vliegticket (we adviseren een annuleringsverzekering)
* Transfer/ auto huren naar de retreat lokatie

Prijzen:
Speciaal tarief voor de laatste 2 plekken:
Van € 995,- (huisje voor meerdere personen) voor €795,-
€ 1095,- (huisje voor max. 2 personen) – volgeboekt
Reserveren is verplicht.

BOEK NU
Wil je graag mee? Boek dan nu door ons te mailen naar info@samanayogacenter.nl en het bedrag over te maken op rekeningnummer:  NL23INGB0005093076/ Samana Yoga Center. Check onze voorwaarden hieronder.

RETREAT DATA EN REISSCHEMA

  • 30 april: vliegen naar Rome of naar Pisa (beste prijzen: transavia)
  • 1 – 7 mei: Yoga & Shiatsu
  • 8 mei: terugreis naar Amsterdam

retreat italy
Boekingsvoorwaarden

Minimaal 12 deelnemers, maximaal 20 deelnemers.
Plaatsing op volgorde van ontvangen betaling.
Door een aanbetaling te doen reserveer je je plek voor de retreat. Zodra je ons mailt, nemen we contact met je op om je bestelling te bevestigen en nadere informatie uit te wisselen. Na bevestiging ben je het volledige bedrag verschuldigd voor 1 april 2016.

Annulering
Als je voor 1 maart de bestelling afzegt, krijg je je geld terug minus administratie en reserveringskosten van € 85,-.
Na 1 maart kun je niet meer afzeggen en is het volledige bedrag verschuldigd. Samana behoudt het recht om de retreat af te zeggen tot drie weken voor aanvang. Je krijgt dan het volledige bedrag terug.
 We zijn niet aansprakelijk voor geboekte reistickets.

1. Casa Ciliegi - front

retreat tialy- cascate del Mulino