Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Baby Massage Cursus 4 lessen

Monday 8 January at 11:30

Maandag ochtend 11.30-13.00
Data: 8, 15, 22 & 29 januari

Na de bevalling kun je bij Samana Yoga Center terecht voor lessen in ayurvedische babymassage. Dit is zowel voor je baby als voor jouzelf een ontspannende, warme manier van aandacht geven. Door massage worden de zintuigen van je kindje geactiveerd. Je baby ontspant en slaapt beter door de aanraking en het gevoel van geborgenheid. Ook stimuleert de massage de darmpjes, wat darmkrampjes vermindert. Tijdens de lessen krijg je advies over darmkrampjes, onrustig slapen en borstvoeding. Na de massage leggen we de kinderen te slapen en gaan de moeders zelf bewegen met Postnatale Yoga. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de bekkenbodem, de onderrug, de buikspieren, de benen en het ontspannen van de schouders en nek.

Over Babymassage en postnatale yoga

Aanraken geeft leven

Een fijne tijd voor moeder en baby
We beginnen de les met een half uur babymassage. Dan is er tijd om de baby te voeden en haar op een matje in het midden van de kamer te leggen om te spelen of te slapen. De kersverse moeders zullen een uur lang om hen heen staan ​​om yoga te beoefenen.
Deze sessies zijn een traktatie voor zowel baby als moeder.

Babymassage: minder stress, meer contact
Massage is geweldig voor baby’s. Ze worden ontspannen en alerter en het bevordert hun ontwikkeling.
Een baby wordt na een massage meer ontspannen in deze nieuwe en uitdagende wereld. Hij/zij zal minder cortisol, een stresshormoon, en meer oxytocine produceren, het hormoon dat gevoelens van verbondenheid stimuleert. Sanne geeft ayurvedische shantalamassage waarbij je het hele lichaam van je baby aanraakt.
Tijdens de massage heb je lichamelijk contact met je baby. Je praat ook met je kind. Dit verdiept het contact.

Vertrouwen door aanraking
Tijdens je zwangerschap raak je regelmatig je buik aan. Dat is een manier om contact te maken met je baby. De babymassage is een natuurlijke stap na de geboorte. Het geeft een warm gevoel van veiligheid voor zowel moeder als kind. Tastzin is het sterkste zintuig van een pasgeborene. Met massage stimuleer je deze belangrijke sensor voor je baby. Babymassage geeft uw baby een fundamenteel gevoel van vertrouwen en veiligheid, essentieel voor een volledige lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Maar misschien nog wel belangrijker: de cursus babymassage is een hele leuke manier voor moeder en kind om te genieten en elkaar te leren kennen.

Babymassage is niet nieuw. Het is gebruikelijk en een traditie in veel culturen. De positieve effecten zijn zowel mentaal als fysiek zichtbaar: het activeert de spieren, helpt buikkrampen te verlichten en neemt spanning weg. Het stimuleert de bloedsomloop in de huid en helpt je baby goed te slapen.

Postnatale yoga
Na de bevalling is het fijn om op een veilige manier weer op krachten te komen.
Postnatale yoga zal zich richten op de belangrijkste lichaamsdelen die restauratieve yoga nodig hebben: je bekkenbodem, onderrug en buikspieren.
Je buik heeft enige tijd nodig om terug te vallen in zijn oude vorm. We trainen de buikspieren heel zacht en zorgvuldig en bouwen deze langzaam op. Voor mensen met een keizersnede zijn de houdingen aangepast om gezond en veilig te zijn.
Ook de bekkenbodem heeft herstellende asana’s nodig. Het zal een ander aandachtspunt zijn. Elke week voel je dat je bekken stabieler wordt.

Zorg goed voor jezelf na de bevalling
Voor veel vrouwen is het normaal om tijdens de zwangerschap een kuur te volgen. Zo bereid je je voor op alles wat komen gaat. Maar na de geboorte ondergaat je lichaam veel veranderingen. Het is belangrijk om ook in deze fase goed voor jezelf te zorgen.
Postnatale Yoga helpt je om op een veilige en evenwichtige manier fysiek te herstellen. Je leert ook de natuurlijke, gezonde houdingen om te voeden, zitten en lopen om blessures en ongemak te voorkomen. De yogabeoefening helpt je ook om weer energie te krijgen in een tijd met gebroken nachten.

Met een pasgeborene kom je dagelijks in nieuwe houdingen terecht: de baby voeden, haar ronddragen. Je lichaam verandert opnieuw, met zware borsten. Je gebruikt de spieren in je rug, armen, nek en schouders anders. Veel vrouwen krijgen pijn in het bovenlichaam. In de postnatale yogalessen kijken we naar de beste houdingen voor het voeden en dragen van je baby. Met de juiste houdingen kunnen je spieren ontspannen blijven, je lichaam verkrampt niet maar blijft open. Ook deze spieren gaan we trainen om sterker te worden.

Graag meenemen…
Gelieve een handdoek, hydrofiele luier, extra luier, massageolie en borst- of flesvoeding mee te nemen.

Aanmelden
Kosten: €100,-

100.00Add to cart

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Details

Date:
Monday 8 January
Time:
11:30
Event Categories:
, , , , , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website