Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Familieopstelling – Voluit leven oktober 2017

28/10/2017 at 14:00-29/10/2017 at 18:00

Intensieve familieopstelling

Zaterdag 28 & Zondag 29 oktober 2017
Tijd: zaterdag 14.00 tot 18:00 uur & zondag 11.00 – 15.00

Door: Iris de Veer
De workshop wordt gegeven door Iris de Veer (www.irisdeveer.nl). Zij heeft ruim 10 jaar ervaring met het begeleiden van opstellingen.

Mensen leven in sociale systemen. Meer en meer blijkt hoe sterk we beïnvloed worden door die systemen waarvan we deel uit maken. Veel daarvan gaat onbewust. Meestal haal je steun en kracht uit die systemen. Soms heb je last van die onbewuste invloed. Juist omdat de invloed onbewust is kun je er niet bij. Opstellingen zijn een manier om te kijken naar die onbewuste invloed van systemen.

Zijn er bij jou patronen die je steeds maar weer tegenkomt en die je belemmeren? Thema’s waar je niet los van komt? Heb je het gevoel dat je niet voluit leeft, dat er blokkades zijn, dat het niet echt stroomt? Sta je voor een groot dilemma? Heb je fysieke klachten die steeds maar terugkomen en waar de gezondheidszorg je niet verder mee kan helpen? Vaak kan een opstelling je steunen en je hier meer inzicht over geven. Tijdens deze middag kun je zo’n vraag of thema inbrengen. De kennismakingsworkshop is speciaal bedoeld voor mensen die graag eens ervaring willen opdoen met systemisch werken. De intensive is echte bedoeld om met je eigen thema’s aan de slag te gaan.

Wat is een familiesysteem?

Je familiesysteem is zo’n systeem. Je kiest dit systeem niet, maar krijgt het bij je geboorte mee. Ook je geboorteland of -streek, je sociale klasse, de organisatie waar je werkt vormen een systeem. Je maakt er onderdeel van uit en ondervindt er invloed van. Ook je lichaam kun je zien als een systeem. Hieruit ontstaan patronen die bepalend zijn voor je gedrag. In systemen is sprake van drie grote soorten dynamiek:

– ieder element, ieder mens in het systeem heeft recht op een plek in zijn systeem: uitsluiting, “vergeten”, doodzwijgen en minachting op de ene plek, leiden tot problemen op een andere plek in het systeem.
– er is een orde, een volgorde tussen de mensen en de elementen in het systeem, als die verstoord wordt, komt er onrust.
– geven en nemen moeten in balans zijn, zowel te veel geven als te weinig geven kunnen de balans verstoren.

Hoe werkt een familieopstelling?

We doen in elke workshop fysieke oefeningen systeemenergie, zo raak je er een beetje in.

Dan kies je mensen uit die jou of elementen uit jouw systeem representeren. Je stelt ze op in de ruimte. De representanten zijn nu in staat onderliggende onbewuste gevoelens en gedachten te verwoorden. De representanten komen in contact met de dynamiek van het (familie-)systeem en kunnen daar informatie over geven. Op grond van die informatie kan de orde zich herstellen, kan wie of wat is buitengesloten weer worden erkend, en opgenomen, of kan de balans tussen geven en nemen weer meer in evenwicht komen. Het effect van een opstelling is meestal langdurig en diepgaand.

Als representant ervaar je, hoe het is om op die plek in het systeem te zijn, je ervaart gevoelens en gedachten van degene op wiens plaats je staat. Daar hoef je niets voor te doen, geen ervaring in te hebben, en niets voor te geloven. We kunnen het allemaal. Representant zijn is een waardevolle en bijzondere ervaring die vaak ook voor jouw eigen problematiek nieuwe inzichten geeft. Zowel het zien van je eigen opstelling als die van anderen is dikwijls een ontroerend schouwspel, dat je in contact brengt met je eigen “zielenroerselen”.

Zelf een vraag inbrengen in de intensieve sessies:

Ter voorbereiding van de intensive vul je voor jezelf een vragenlijst in over feiten uit jouw familiesysteem (als je vraag over werk gaat kun je de vragen ook nog een keer invullen voor je werksysteem).

Als je zelf een opstelling doet in de workshop hebben we eerst een kort gesprek met je om je vraag te verhelderen. Het geeft dus niet als je vraag nog niet zo helder is.

Inschrijven:

mail ons – info@samanayogacenter.nl
Kosten: twee middagen: € 120,-

120.00Add to cart


vooraf betalen op rekeningnummer NL 23 INGB 0005 0930 76 tnv Samana Yoga Center Amsterdam

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Details

Start:
28/10/2017 at 14:00
End:
29/10/2017 at 18:00
Event Categories:
, ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website