Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Intensive Roll & Release workshops

25/07/2015 at 13:00-26/07/2015 at 16:30

rusty davis

Intensive Roll & Release workshops

Een mooi weekend vol technieken voor diepere ontspanning van myofaciaal weefsel, het bindweefsel dat je hele lichaam omvat.

Eveline Torres

Eveline Torres

Rusty Davis

Rusty Davis

 

Zomerweekend:
Zaterdag 25 juli
Zondag 26 juli
Tijd: 1.00 pm – 4.30 pm
met thuisdocent Eveline Torres and gastdocent Rusty Davis
Spreektaal: English

Iedereen is welkom: alle levels.

In deze vrolijke intense zomerworkshop ontmoeten de ervaren docenten Eveline Torres (NL) en Rusty Davis (VS) elkaar en ondervind je de krachtige healing yogapractice die dat oplevert.
Je combineert ademhalingstechnieken, meditatie en krya’s met de speelse roll en release-oefeningen en yin yoga. Zo kun je yoga met extra plezier beoefenen. Geef jezelf de tijd om de diepe ontspanning van roll & release te ervaren in dit speciale yogaweekend.

Wat gaan we doen?

Roll & Release Intensive, deel 1:
Zaterdag concentreren we ons op oefeningen voor diepe ontspanning van nek, schouders en armen. Een reis naar de diepe wateren van healing via roll en relaese technieken, ademhalingsoefeningen en yin asana’s. De combinatie van oefeningen helpt je om zaken los te laten die niet meer bij je passen en je bewust te worden van gezonde yoga.

Roll & Release Intensive, deel 2:
Zondag concentreren we ons op de diepe ontspanning van heupen, glutes, benen en kernspieren. We duiken, met de voeten eerst, in een mooie healing practice, en ontwikkelen flexibiliteit via roll en release, ademhalingstechnieken en yin asana’s. Je voelt meer energie en je wordt soepeler in je bewegingen.

Wat is Roll & Release?

Roll and release practice is een methode om te helen en flexibeler te worden, het leert je om spanningen en pijntjes los te laten. Het helpt ook om emotionele energie los te laten die je in de weg zit. Met de roll en release practice blijkt dat ineens eenvoudiger dan je altijd dacht, iedereen kan het! Daarna wordt je yoga stabieler en prettiger.

We gebruiken hulpmiddelen zoals tennisballen en yogablokken om de myo-faciale tissues te masseren, het membraam dat je hele lichaam omspant, net onder de huid. Dit membraam is waar veel spanning en emotionele stress wordt opgeslagen, waardoor je je stijf en gespannen voelt. Er zijn allerlei oorzaken waardoor dit membraam spanningen vasthoudt en je pijnen ervaart: als je spieren overbelast, als je te weinig beweegt, na een emotioneel trauma, of aanhoudende stress, zelf dagelijkse ergernissen kun je daar vastzetten. Roll and release practice is een snelle oplossing voor al deze situaties.

Wat levert het op?

Na dit weekend voel je je veel energieker, flexibeler en vrijer van geest. In deze workshops heb je jezelf een diepe ontspanning gegeven en je hebt nu zelf een koffer met hulpmiddelen om thuis te gebruiken. Je weet nu hoe je thuis de spanningen uit je lichaam kunt halen via zelfmassage en yoga asana’s.

 

Over de docenten

 

rusty davis
Over gastdocent Rusty Davis (VS)

Rusty heeft meer dan 10 jaar ervaring als yogadocent en –student. Hij baseert zijn lessen op kennis van diverse yogameesters:
Radiantly Alive Vinyasa in Ubud Bali, Indonesia,
Hatha yoga van Sri Dharma Mittra,
Yin yoga van Paul Grilley and Sarah Powers,
Power yoga van Denise Payne of One Song Yoga,
Iyengar yoga van Varanasi, India and
Restorative yoga.
Rusty is ook een pionier in de myo-faciale release technieken die hij “Roll & Release” noemt. Al deze kennis combineert hij in zijn sessies waardoor zijn lessen uniek, krachtig, vrolijk en recht uit het hart zijn. Zijn passie ligt in yoga die aanstekelijk, therapeutisch en prettig is en hij weet over de hele wereld mensen te inspireren om yoga ook zo te ervaren. Meer over hem weten? Bekijk zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/rusty.davis.5036?fref=ts

Over Eveline Torres (Samana)

Eveline_torres

 

Eveline Torres heeft meer dan 25 jaar ervaring als is docent, en meer dan 15 als Vijnana Yoga. Ze is samen met Sanne Kerkhof mede eigenares van Samana Yoga Center . Je leest meer over haar op de teampagina, hier.

 

 

 

Praktische informatie

Zaterdag 25 juli
Zondag 26 juli
Tijd: 1.00 pm – 4.30 pm
met thuisdocent Eveline Torres and gastdocent Rusty Davis
Spreektaal: English
Inschrijven: mail ons – info@samanayogacenter.nl
Minimaal 8 / maximaal 16 deelnemers
Kosten
een dag: € 47,-
twee dagen: € 85,-
vooraf betalen op rekeningnummer NL 23 INGB 0005 0930 76  tnv Samana Yoga Center Amsterdam
Lees hier onze algemene voorwaarden

 

Details

Start:
25/07/2015 at 13:00
End:
26/07/2015 at 16:30
Event Category:

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website