Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

Japanse Yoga volgens de seizoenen

Friday 2 February at 19:30-Friday 12 July at 21:00

Hoe zal de wereld er uit zien als mensen meer in balans leven met de natuur?

In 2024 start yogadocent Mariska Gunsing weer een maandelijkse workshop-reeks waarin deze vraag centraal staat. Ze gelooft dat als we ons beter verbinden met de natuur (en dus ook met onszelf), we collectief meer intrinsieke motivatie voelen om goed voor de natuur en onszelf te zorgen. Ze durft zelfs te zeggen dat we veel grote hedendaagse problemen – zoals depressie, burn-out en de klimaatcrisis – kunnen verlichten door onze connectie met de natuur weer te vinden.

De workshops volgen de jaarlijkse energiecyclus van de natuur, door middel van praktische oefeningen uit de Chinees/Japanse yogavorm Dō-in en theorie geïnspireerd op het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ door Jaap Voigt. In welke maand kun je het best nieuwe ideeën ontwikkelen? En wat is de beste tijd om die naar buiten te brengen? Wanneer is evaluatie belangrijk? En hoe kun je dit elke maand binnen je yogapractice ondersteunen?

De workshops duren 1,5 uur, hebben een grotendeels praktisch karakter met een klein deel theorie. Bij elke workshop krijg je een online video van iets korter en soms iets langer dan een uur en wat theorie opgestuurd via email, zodat je het praktische deel thuis zo vaak kunt oefenen als je wil, en het theoretische deel na kunt lezen. Ook handig als je (een keer) niet in de studio mee kunt doen.

Vrijdagavonden 19.30 – 21.00 @ Samana Yoga Center, Amsterdam

2 februari
1 maart
5 april
10 mei
7 juni
12 juli

Inschrijven

Stuur een mailtje naar info@mariskagunsing.com om je in te schrijven. Vermeld daarbij of je blessures of vragen hebt. De workshops zijn op donatiebasis.

Details

Start:
Friday 2 February at 19:30
End:
Friday 12 July at 21:00
Event Categories:
, ,