Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Vijñāna Yoga Kickstart Cursus

28/08/2018 at 18:00-02/10/2018 at 19:30

Zes weken waarin je een helder overzicht krijgt van de yoga principes en houdingen. Fijn voor wie wil beginnen, maar ook voor mensen die al een tijdje aan yoga doen.

Start: Dinsdag 28 augustus  Data: 28/08 4,11,18 & 25 sept. & 2 okt.
Tijd: 18.00 – 19:30
Met: Franck Laisina
all levels

Wat gaan we doen?

Docent Franck Laisina besteedt in deze lessen extra aandacht aan de alignment: de natuurlijk houding. Daar heb je profijt van voor je yogabeoefening en het verbetert je fysieke houding in het dagelijkse leven. De groep is klein, zodat je veel individuele aandacht krijgt en er ruimte is voor vragen en experimenteren.

De kick-start cursus is bedoeld voor beginnende studenten of studenten van andere yoga-disciplines die interesse hebben in de grondbeginselen van vijnana yoga.

 • Tijdens de cursus worden alle typen asana’s behandeld. Staande houdingen, Handbalans, Achteroverbuigingen en Vooroverbuigingen. De nadruk ligt vooral op staande houdingen, waarbij we met name de aandacht naar het contact van de voeten met de grond brengen;
 • Ten aanzien van pranayama komen de technieken kepalabhati/bhastrika en nadi shodana aan bod;
 • De vayus worden apart behandeld en daarnaast ook toegepast in de verschillende asanas en pranayama oefeningen;
 • Om goed te kunnen zitten is een goede houding noodzakelijk. In deze cursus wordt aandacht besteed aan een goede meditatie-houding.

Je krijgt een overzicht van de yogahoudingen die je oefent met extra hulp en aanwijzingen om ze aan te leren. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
Per cursus kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Na deze cursus kun je makkelijker instromen in de yogalessen bij Samana Yoga Center.

Wat levert de Kick Start Cursus jou op?

 • Je krijgt een overzicht van de yogahoudingen die je oefent met extra hulp en aanwijzingen om ze aan te leren. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
 • Per cursus kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Na deze cursus kun je makkelijker instromen in de yogalessen bij Samana Yoga Center.
 • De lessen worden gegeven door Franck Laisina, internationaal gecertificeerde vijnana yoga docent.
 • De Beginnerscursus is een ideale manier om met yoga kennis te maken. We hopen dat het type yoga dat wij beoefenen je aanspreekt en dat je je thuis gaat voelen in onze studio. We vertrouwen erop dat je na afronding van de cursus met meer gemak en plezier aan de reguliere yogalessen in ons rooster kan  meedoen.

De basis voor alle yoga-scholen (van onder andere Iyengar-yoga, Astanga yoga, Bikram-yoga tot Sivananda-yoga) zijn de sutra’s van Patanjali. Hierin is opgenomen dat yoga uit 8 geledingen bestaat.

 1. Yama’s- onze houding ten opzichte van onze omgeving en de wereld, zelfbeheersing;
 2. Niyama’s- persoonlijke houding, discipline;
 3. Asana’s- houdingen gebruikt om te mediteren;
 4. Pranayama- Adem/energiebeheersing;
 5. Pratyahara-het terugtrekken van de zintuigen;
 6. Dharana-concentratie;
 7. Dhyana-meditatie;
 8. Samadhi-zeer diepe meditatie, bevrijding.

In Samana Yoga Center wordt les gegeven in Vijnana-yoga. Door ons te bekwamen in Asana’s en Pranayama worden onze geest en lichaam klaargestoomd om  de geledingen 5 tot en met 8 te beoefenen. Omgekeerd geldt ook dat 5 tm 8 jou in staat stelt om asana’s en pranayama beter te beoefenen. Een extra techniek, die hiervoor wordt aangewend zijn de vayus. Deze techniek is ontwikkeld vanuit oude teksten (Gheranda Samhita en Shiva Samhita o.a.) door de stichter van Vijnana-yoga, Orit Sen Gupta en draagt ertoe bij dat we onze oefeningen met een kalme en rustige geest uit kunnen voeren en dat we gevoel ontwikkelen voor een gebalanceerde lichaamshouding in elke asana.

Praktische informatie

De Vijñāna Kickstart cursus is voor alle levels.
Reguliere prijs: €75,00.
(max. aantal deelnemers: 10)

Vaste klanten met een strippenkaart kunnen tijdens de cursus mee doen, ook als losse les.
(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

75.00Add to cart

 

Over de docent

Franck ziet als beoefenaar van Vipassana-meditatie (12 jaar) en Tai-Chi (5 jaar) veel elementen terugkomen in Vijnana-yoga (16 jaar). De rode lijn is wel dat we niet al te veel ambities moeten hebben ten aanzien van toekomstige vaardigheden, maar vooral content mogen zijn met alles wat we momenteel kunnen. Als we alle oefeningen met een kalme en evenwichtige geest benaderen en de begrenzingen van onze huidige mogelijkheden in acht nemen gaan we ongemerkt vooruit.

Uit eigen ervaring weet hij dat het niet makkelijk is, omdat we vanuit ambitie toch teveel spierkracht gebruiken en daardoor blessures kunnen oplopen.

Franck wil dat de leerlingen tijdens de lessen geconcentreerd op hun eigen niveau kunnen werken. Zonder een spoor van teleurstelling te voelen als een oefening niet lukt en zonder extatisch te worden als het allemaal wel lukt. We blijven gelijkmoedig en blijven lachen. Als je daar telkens weer in slaagt kan een les niet mislukken.

Franck heeft altijd gesport en zocht nadat hij daarmee gestopt was een alternatief. Yoga leek hem wel wat en na een cursus van 12 weken aan de volksuniversiteit kwam hij bij Studio Asana van Teresa Caldas terecht. In deze studio heeft hij van Teresa maar ook van talloze door Teresa opgeleide leraren les gehad (waaronder Marta Font, Eveline Torres, Sanne Kerkhof, Dick Langenberg en Lies Schuring). Naast reguliere lessen in de yogastudio heeft Franck sinds 2002 ook veel workshops en retreats  gevolgd. In Silves (Portugal) bij Teresa, in Gabriola Island (Canada) bij Flo Dedame en in Immenstadt (Duitsland) bij Orit Sen Gupta, de stichter van vijnana yoga. Het heeft zijn kennis van yoga en vaardigheden in yoga onmiskenbaar vergroot.

Het meditatieve karakter dat vijnana yoga zo kenmerkt maakt het voor Franck zo aantrekkelijk om juist voor deze vorm van yoga-beoefening te kiezen. Franck wil graag deze lessen aan beginners geven, omdat hij beseft dat hij zelf ondanks alle jaren van yoga-beoefening en studie zelf ook een beginner is als je dat afzet tegen alle kennis, die er nog voor hem te vergaren is. Dat besef schept een band met de cursisten.

Details

Start:
28/08/2018 at 18:00
End:
02/10/2018 at 19:30
Event Categories:
, , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website