Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zomer City Retreat, Yoga en vier elementen: aarde, vuur, water en lucht.

29/08/2018 at 10:00-01/09/2018 at 10:00

Yoga en vier elementen: aarde, vuur, water en lucht.

Data: Woensdag 29 Augustus tot en met zaterdag 1 September
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Met: Marta Font & Dick Langenberg
Waar: In het hartje van Amsterdam, vlak naast het Centraal Station: Samana Yoga Center.

Met deze retreat start je het nieuwe seizoen na de vakantie krachtig en gebalanceerd!

Vier ochtenden, vier elementen

In vier ochtenden bouwen we een yoga practice op die steeds prettiger en intenser wordt. Elke dag staat een van de vier elementen centraal: aarde, vuur, water en lucht. Binnen de yoga staat elk element voor de focus op een belangrijk aspect dat je helpt in de asana’s. Elk element is waardevol op zich. Degenen die elke ochtend komt kan op de laatste dag alle elementen samen inzetten en ervaren hoe dat je helpt bij het vinden van zowel lichamelijke als geestelijke balans.

Wat levert het je op

De city yogaretreat is  ideaal om je vakantieperiode af te sluiten , dagelijks yoga doet zonder dat je ver hoeft te reizen. In de middag heb je tijd voor jezelf of om nog heerlijk te nazomeren in de stad. Met deze miniretreat begin je het nieuwe seizoen op een goede manier: je laat weer nieuwe energie stromen en kan een intentie zetten voor de komende periode.

Door een hele ochtend een element centraal te stellen en dat te combineren met een of meerdere van de Vijnan Yoga principes gaat het meer leven. Je begint van binnenuit te voelen hoe je asana’s lichter en soepeler worden. Vier dagen retreat en een yoga-ervaring, eigenlijk een mini vakantie voor jezelf.

Programma:

dag 1: Aarde

De docent legt bij elke asana de nadruk op gronden en helpt je met verrassende variaties om het gronden duidelijk te ervaren. Zodra je goed kunt gronden, de aarde vertrouwt, wordt het makkelijker om vanuit de punten die op de grond steunen je lichaam omhoog te laten komen. Zodra je op de aarde vertrouwt en echt kunt zinken, voel je ook de connectie met je centrum beter, je samana. Je zult zien dat veel houdingen door beter te gronden lichter aanvoelen.

dag 2: Vuur 

Actie, als je iets wil bereiken breng je focus en intentie. Een energetische flow van asana’s. Het vuur vanuit je centrum laten we niet alle kanten opgaan, maar we focussen zodat we kunnen verlengen en verbinden, als de vlam die omhoog reikt. Ervaar hoe armen en benen zich verder uitstrekken, hoe je intern verbonden bent, maar ook in de wereld staat.

dag 3: Water

Nu het gronden in je lichaam verankerd is en de vitaliteit van het vuur geactiveerd, voegen we het stromen van water toe. Water vloeit gemakkelijk soms wild als hoge golven in de oceaan, soms als een kabbelende beek. We concentreren ons op vloeiende bewegingen zonder spanningen. Deze ochtend werken we eraan om je energie op een natuurlijke manier te laten stromen. Zowel je geest als je lichaam leert houdingen met rust uit te voeren.

dag 4: Lucht 

We voegen we de ademhaling toe. Soms krachtig, soms ontspannen. Wat heb je nodig bij de verschillende asana’s. We verbreden en verlengen, het wordt lichter en je beweegt je vrij.  Als je adem samen gaat met je bewegingen voelen houdingen lichter en stabieler.

Opbouw

We werken volgens de vijnana yoga principes.
De ochtend begint met ontspanning en voorbereiding voor zitten (meditatie), ademhalingsoefeningen (pranayama), cleansing (kriya’s) en de vayu’s (aandacht naar bronnen van energie in je lichaam). Daarna volgt een serie asana’s (houdingen).

10.00 – 11:00   sitting/ vayu’s / kriya’s en pranayama
11.00 – 11.15   theepauze
11:15 – 13:00   asana’s practice en yoga tekst

Massage toe?

Als extraatje is de studio op donderdag 30 augustus en zaterdag 1 september van 13.30 – 15.30 uur open voor een shiatsu massage (30 minuten) van Isabel Schutz voor slechts 25 euro.  Vooraf te boeken via isa.shiatsu@gmail.com

Praktische informatie:

156.00Add to cart

code:vasteklant3

Prijzen:

1 workshop: euro 45,- / vaste klanten met leskaart: 42,-
2 workshops euro 42,- (per workshop) / vaste klanten met leskaart: 40,-
3 of 4 workshops: euro 39,- (per workshop) / vaste klanten met leskaart: 37,-

Maximum aantal deelnemers: 16

vooraf betalen op rekeningnummer NL 85 INGB 0008 3344 76  tnv Samana Yoga Center Amsterdam,
onder vermelding van de dagen en je naam.

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Welkom!
CU on the mat!
Namaste
Samana Team

Details

Start:
29/08/2018 at 10:00
End:
01/09/2018 at 10:00
Event Categories:
, ,

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website