Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zwangerschap Yoga Teacher Training module 1

23/01/2016 at 13:00-24/01/2016 at 17:00

Leer vrouwen te begeleiden tijdens deze bijzondere tijd in hun leven.

Yogales geven aan zwangere vrouwen is een specialisme. Je begeleidt mensen in een speciale periode van hun leven. Als docent kun je vrouwen veel zelfvertrouwen en kracht geven, maar je moet wel goed weten hoe je de asana’s dient aan te passen voor hen. Samana biedt unieke trainingen voor yogadocenten die zwangerschapsyoga willen geven, of goed willen weten hoe ze zwangere vrouwen in hun lessen kunnen coachen.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld als bijscholing voor yogadocenten die een yoga docentenopleiding hebben afgerond. Er is voor deze gespecialiseerde opleiding dus een gedegen yogabasis vereist.
De opleiding is bedoeld voor hen die zich interesseren voor de zwangere vrouw en tot doel hebben door middel van yoga en eventuele algemene tips en adviezen de nodige ondersteuning te bieden/ verlenen bij het zwangerschapsproces.

Wat leer je?

In de opleiding, die zes maanden duurt, komen verschillende zaken aan bod:

  • ademhalings- en ontspanningstechnieken
  • perstechniek
  • Vijnana yoga
  • anatomie en praktische informatie over de zwangerschap
  • verloskunde
  • bekkenklachten
  • pijnbestrijding

Daarnaast leer je didactische vaardigheden die je helpen om met steeds meer zelfvertrouwen uit te groeien tot een goede en inspirerende zwangerschapsdocent(e). Kortom, een leuke en complete opleiding, waarmee je zo aan de slag kan!

Wat levert het op?

Na de opleiding krijg je een diploma ‘zwangerschapsyogadocent’. Je hebt dan een gedegen kennis van anatomie en fysiologie, je bent vertrouwd met houdingcorrectie, en je kunt goed omgaan met veel voorkomende klachten. Je bent in staat de vrouwen te begeleiden tijdens hun zwangerschap en ze goed voorbereiden op de bevalling.

 

Sanne Kerkhof

Sanne Kerkhof heeft jarenlang ervaring als docent zwangerschapsyoga. “Tijdens mijn yoga-opleiding was ik zwanger van mijn 3e dochter en heb ik een studie gemaakt van zwangerschap en yoga als onderdeel van mijn opleiding. Die ervaring werd mijn les, mijn inzicht en ik bleef verder leren om er zo mijn specialiteit van te kunnen maken. Sinds 2005 begeleid ik zwangere vrouwen in hun fysieke en mentale proces en hoop te kunnen bijdragen aan een goed verloop van de zwangerschap en een soepele bevalling. Yoga is ook na de bevalling heel goed voor het herstel. Bij Samana geef ik daarom ook al jaren  postnatale yoga en babymassage.”

Meer info en inschrijven

Details

Start:
23/01/2016 at 13:00
End:
24/01/2016 at 17:00
Event Categories:
,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website