Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Ayurvedische voorjaarsdetox: vrij van Ama!

20/05/2018 at 13:00-16:30

UNIEKE AYURVEDISCHE TRAINING VOOR ALLE NIVEAUS

Ben je geïnteresseerd in de oude kennis van Ayurveda? Dan is dit de perfecte gelegenheid om je begrip te verdiepen.
Amber van Alma Yoga biedt een 4-module-programma aan. Bestaande uit 4 unieke workshops die elk een specifiek onderwerp behandelen. Je hoeft geen Ayurvedische kennis te hebben om deel te nemen aan de workshops.
Elke module duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur, bestaande uit theorie en praktijk. Lees meer over elke module hieronder.
* De modules kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd

Datum: Zondag 20 mei
Tijd: 13.00 – 16:30
Met: Amber Jägers
all levels

Ayurvedische voorjaarsdetox: vrij van Ama!
Het voorjaar is de ultieme tijd om het lichaam te ontgiften. Ayurvedische detox gaat niet over sapkuren en afvallen, maar over het verwijderen van ‘ama’ (afvalstoffen) uit het lijf zodat voedingsstoffen weer goed worden opgenomen en het systeem kan herstellen. In deze unieke Ayurvedische workshop leer je er alles over.

Wat gaan we doen?

 • De workshop bestaat uit theorie en praktijk. Het theorie gedeelte zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Dan is er 30 min pauze en dan gaan we met praktische oefeningen aan de slag.

THEORIE

 • Ik start met een introductie over mijzelf en zal vervolgens een algemene uitleg geven over Ayurveda: de oorsprong, ontwikkeling en de basisprincipes van deze eeuwenoude ‘Science of Life’.
 • We bekijken het nut en de noodzaak van ‘detox’: waarom en wanneer wel/niet?
 • Ik geef inzicht in het ontstaan van ‘ama’ (afvalstoffen), welke ten grondslag ligt aan het ontstaan van disbalans/ziekte.
 • We gaan in op het belang van ‘agni’ (spijsverteringsvuur), welke van belang is voor een gezonde spijsvertering en het voorkomen van ‘ama’.
 • We bespreken de do’s and don’t voor ama: zo leer je o.a. je eigen tong te controleren op ama-vorming, het nut van het Ayurvedisch ochtendritueel en welke voedingsmiddelen te vermijden/beperken
 • Zo bespreken we ook de do’s en don’ts voor agni: waaraan herken je een slechte agni en hoe kan je je agni d.m.v. voeding en kruiden weer op de rit krijgen.
 • Dan gaan we in op het detox-plan dat jullie allen mee naar huis krijgen: het bevat een voedingslijst en recepten. Met dit detox-plan kan je thuis aan de slag om je lichaam op een milde en toch effectieve wijze te ontdoen van gifstoffen en een mooie basis te leggen voor stap 2: rejuvenation! (Dit is de volgende Ayurvedische workshop, geadviseerd wordt om beide te volgen, zodat na de detox het immuunsysteem en de vitaliteit weer kunnen worden opgebouwd).

PAUZE: 30 min met een passende ‘detox-snack’

PRAKTIJK

 • Ondersteunend aan het detox-plan zijn er een aantal zeer effectieve yoga-houdingen (asana’s) en pranayama (ademhalingsoefeningen) die ervoor zorgen dat de afvalstoffen loskomen en sneller het lichaam kunnen verlaten.
 • Ik begeleid je door een detox-practice, waar twists, vooroverbuigingen, achteroverbuigingen en een aantal reinigende ademhalingsoefeningen deel van uitmaken.
 • Je sluit af met een heerlijke savasana en gaat met een kalme geest & je detoxplan weer naar huis.

Wat levert de Ayurvedische detox workshop jou op?

 1. Ayurvedische kennis
  Ayurveda wordt steeds populairder in het Westen en zelfs de moderne geneeskunde zoekt steeds vaker in Ayurveda naar remedies en oplossingen. Toch is er vaak nog weinig begrip van deze wetenschap. Dit is jouw kans om dieper in deze ‘Science of Life’ te duiken en de basisprincipes te leren.
 2. Geeft zelfinzicht
  Met de kennis van Ayurveda en concrete voorbeelden krijg je direct inzicht in hoe het met jouw ‘ama’ en ‘agni’ staat.
 3. Is empowering (werkt bekrachtigend)
  Je leert hoe je eenvoudig, met behulp van thuis-remedies, voeding, routine en oefeningen ‘ama’ kan verwijderen en ‘agni’ kan verbeteren. Geen dure dokters bezoeken en ook geen chemische pillen: gewoon huis-tuin-en-keuken-werk!
 4. Thuis aan de slag
  Naast alle tips & trics ga je naar huis met een kant-en-klaar detox-plan. Zo hoef je zelf niks meer uit te zoeken en kan je direct aan de slag.

 

Praktische informatie

Deze workshop is voor iedereen, voorkennis van Ayurveda is niet nodig.
Reguliere prijs: €45,00.*
Prijs members met geldige leskaart: €40,00*
(max. aantal deelnemers: 12)
code:vasteklant

45.00Add to cart

*Combinatie-voordeel met andere Ayurvedische workshop(s):

 • Voor degene die een breder begrip willen krijgen over alle basisprincipes van Ayurveda: de dosha’s, Vata – Pitta – Kapha – de gunas, ama en agni is het aan te raden om alle 4 de workshops als training te volgen. Indien je hiervoor kiest krijg je een korting van 15%. Indien je ervoor kiest om twee van de vier workshops te volgen krijg je 10% korting op het totaal.
  • Ayurveda & Detox: verwijder afvalstoffen uit je lijf
  • Ayurveda & Dagelijkse routine: Dinacharya – verbind je met de ritmes van de natuur
  • Ayurveda & Stress Release: Kalmeer je zenuwstelsel
  • Ayurveda & Verjonging: voed je vitaliteit

  Twee workshops: 10% korting op totaal van beide (€ 80 reguliere prijs en € 72,- memberprijs)
  Vier workshops: 15% korting op totaal (€ 153,- reguliere prijs en € 136,- memberprijs)

  Individueel Ayurvedisch consult
  Wanneer je na deelname interesse hebt in een individueel Ayurvedisch consult dan kan je daarvoor met Amber een afspraak maken. Deelnemers krijgen een korting en betalen slechts € 35,- ipv € 50,-. Dit consult vindt bij jou of Amber thuis plaats en duurt 45-60 min. Tijdens het consult evalueert Amber je eventuele disbalans d.m.v. het bespreken van klachten en uitvoeren van een tong- en polsdiagnose. Ook kijken we naar je dagelijks dieet. Op basis van het consult krijg je voedingsadvies die helpen de disbalans te herstellen. Bij chronische of ernstige klachten kan Amber je door verwijzen naar een Ayurvedisch practitioner of arts.

Over de lerares:

amber filter - kopie 2 (1)

Amber Jägers is gecertificeerd yoga docente en geeft bij diverse studio’s in Amsterdam Hatha en Slow Flow lessen. Al negen jaar beoefend zij Yoga (Iyengar, Hatha), sinds 2015 geeft zij ook les. Het begon in Costa Rica, waar zij in 2015 ‘Alma Yoga’ (www.almayoga.nl) op richtte: een kleine yogaschool aan de Caribische kust van Costa Rica. Daar gaf zij dagelijks les aan lokale bewonders en touristen. Na haar terugkomst in Nederland specialiseerde zij zich verder in Yoga therapie en alignment.

Haar liefde voor de natuur en yoga brengt zij ook samen in de yoga retreats die zij organiseert.

Naast yogadocente is Amber in opleiding tot gecertificeerd Ayurvedisch therapeut bij Na’an Ayurveda te Hengelo. Zij studeerde al Ayurvedische voeding en Ayur-Yoga. Bij Ayur-Yoga wordt Yoga ingezet als een tool om evenwicht in de dosha’s (de bio-energieën) in het lijf te brengen.

Met deze 4 unieke workshops brengt zij haar passie voor Yoga en Ayurveda samen. Het is haar doel om je door middel van kennis en zelfinzicht te bekrachtigen/empoweren om zorg te dragen voor je eigen balans als basis voor jouw (spirituele) ontwikkeling.

Haar motto is:

“No one is you, and that is your power”

 

Details

Date:
20/05/2018
Time:
13:00-16:30
Event Categories:
, , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website