Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Vitaliteit & energiek met Ayurveda: rejuvenation

24/06/2018 at 13:00-16:30

UNIEKE AYURVEDISCHE TRAINING VOOR ALLE NIVEAUS

Ben je geïnteresseerd in de oude kennis van Ayurveda? Dan is dit de perfecte gelegenheid om je begrip te verdiepen.

Amber van Alma Yoga biedt een 4-module-programma aan. Bestaande uit 4 unieke workshops die elk een specifiek onderwerp behandelen. Je hoeft geen Ayurvedische kennis te hebben om deel te nemen aan de workshops.
Elke module duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur, bestaande uit theorie en praktijk. Lees meer over elke module hieronder.
* De modules kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd

 

Datum: Zondag 24 juni
Tijd: 13.00 – 16:30
Met: Amber Jägers
all levels

Vitaliteit & energiek met Ayurveda: rejuvenation

In navolging op de Ayurvedische detox-workshop – waar het elimineren van afvalstoffen centraal staat – volgt deze vitaliserende workshop – waar het opbouwen van een sterk immuunsysteem, energie en gezonde weefsels kern zijn. Het is af te raden om het lijf te vitaliseren wanneer er nog (veel) afvalstoffen (ama) in het lijf zitten.

Een sterk immuunsysteem zorgt er niet alleen voor dat je niet ziek wordt, maar houdt je ook jong (stralende huid, heldere blik), energiek, helder van geest en enthousiast voor het leven. Zo kan je ‘jong’ oud worden. ‘Ojas’ is de essentiële substantie om het lichaam, de geest en de ziel jong, helder en sterk te houden. In deze workshop leer je de do’s en don’t om ‘Ojas’ te versterken dmv voeding, bepaalde kruiden, zelfmassage (Abhyanga genoemd) en ‘voedende’ yoga-oefeningen.

Wat gaan we doen?

 • De workshop bestaat uit theorie en praktijk. Het theorie gedeelte zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Dan is er 30 min pauze en dan gaan we met praktische oefeningen aan de slag.

THEORIE

 • Ik start met een introductie over mijzelf en zal vervolgens een algemene uitleg geven over Ayurveda: de oorsprong, ontwikkeling en de basisprincipes van deze eeuwenoude ‘Science of Life’.
 • We bekijken het nut en de noodzaak van ‘rejuvenation’ na een ‘detox’: waarom is rejuvenation noodzakelijk en wat is het effect?
 • Ik geef inzicht in het centrale aspect van vitaliteit binnen Ayurveda, ‘ojas’ (afvalstoffen), de twee soorten en waarom het zo een kostbare substantie.
 • Je leert hoe ‘ojas’ wordt opgebouwd in het systeem en alle weefsels in het lichaam daarbij betrokken zijn.
 • De do’s & don’ts: welke voeding en activiteiten dragen bij aan ‘ojas’ en welke niet? We bespreken een breed scala: voeding, massage, ontspanning, seks, plezier in het leven en werk.
 • We bekijken een aantal unieke, vitaliserende voedingsmiddelen en recepten, welke je ook mee naar huis neemt. Zo kan je thuis aan de slag met je eigen ‘rejuvenation’-plan!

PAUZE: 30 min met een passende ‘rejuvenation-snack’

PRAKTIJK

 • Ondersteunend aan de do’s & don’ts voor een effectieve rejuvenation zijn er een aantal zeer effectieve yoga-houdingen (asana’s) en pranayama (ademhalingsoefeningen) die ervoor zorgen dat het immuunsysteem versterkt wordt en de weefsels gevoed.
 • Ik begeleid je door een rejuvenating-practice, waar hart-openers, vloeiende, organische bewegingen, kalmerende asana’s en ademhalingsoefeningen deel van uitmaken.
 • Je sluit af met een heerlijke savasana en gaat met een kalme geest & je rejuvenation-plan weer naar huis.

Wat levert de Ayurvedische rejuvenation workshop jou op?

 1. Ayurvedische kennis
  Ayurveda wordt steeds populairder in het Westen en zelfs de moderne geneeskunde zoekt steeds vaker in Ayurveda naar remedies en oplossingen. Toch is er vaak nog weinig begrip van deze wetenschap. Dit is jouw kans om dieper in deze ‘Science of Life’ te duiken en de basisprincipes te leren.
  Iedere workshop duiken we dieper in op de theorie en belichten we een ander thema. Zou je de 4 workshops als training volgen dan heb je aan het einde van de rit een goed begrip van de belangrijkste principes binnen Ayurveda.
 2. Geeft zelfinzicht
  Vanuit Ayurvedisch perpectief is een ieder lichaam uniek. Door de informatie op jezelf toe te passen krijg je inzicht in de status van jouw vitaliteit en in hoeverre je dieet, je patronen, je self-care en activiteiten hieraan bijdragen.
 3. Is empowering (werkt bekrachtigend)
  Met de opgedane zelfkennis en praktische tips kan je zelf aan de slag. Je hoeft enkel de juiste voeding in huis te halen en wellicht je gewoontes onder de loop te nemen, maar dan weerhoudt niets je ervan om je eigen vitaliteit enorm te verbeteren . Geen dure dokters bezoeken en ook geen chemische pillen: gewoon huis-tuin-en-keuken-werk!
 4. Thuis aan de slag
  Naast alle tips & trics ga je naar huis met een kant-en-klaar rejuvenation-plan. Zo hoef je zelf niks meer uit te zoeken en kan je direct aan de slag.

Praktische informatie

Deze workshop is voor iedereen, voorkennis van Ayurveda is niet nodig.
Reguliere prijs: €45,00.*
Prijs members met geldige leskaart: €40,00*
(max. aantal deelnemers: 12)
code:vasteklant

45.00Add to cart

*Combinatie-voordeel met andere Ayurvedische workshop(s):

Voor degene die een breder begrip willen krijgen over alle  basisprincipes van Ayurveda: de dosha’s, Vata – Pitta – Kapha – de gunas, ama en agni is het aan te raden om alle 4 de workshops als training te volgen. Indien je hiervoor kiest krijg je een korting van 15%. Indien je ervoor kiest om twee van de vier workshops te volgen krijg je 10% korting op het totaal.

 • Ayurvedische detox
 • Ayurvedische rejuvenation
 • Ayurvedische weight loss
 • Ayurvedische stress release

Twee workshops: 10% korting op totaal van beide (€ 80 reguliere prijs en € 72,- memberprijs)
Vier workshops: 15% korting op totaal (€ 153,- reguliere prijs en € 136,- memberprijs)

 Individueel Ayurvedisch consult

Wanneer je na deelname interesse hebt in een individueel Ayurvedisch consult dan kan je daarvoor met Amber een afspraak maken. Deelnemers krijgen een korting en betalen slechts € 35,- ipv € 50,-. Dit consult vindt bij jou of Amber thuis plaats en duurt 45-60 min. Tijdens het consult evalueert Amber je eventuele disbalans d.m.v. het bespreken van klachten en uitvoeren van een tong- en polsdiagnose. Ook kijken we naar je dagelijks dieet. Op basis van het consult krijg je voedingsadvies die helpen de disbalans te herstellen, bij chronische of ernstige klachten kan Amber je door verwijzen naar een Ayurvedisch practitioner of arts.

Over de lerares:

amber filter - kopie 2 (1)

Amber Jägers is gecertificeerd yoga docente en geeft bij diverse studio’s in Amsterdam Hatha en Slow Flow lessen. Al negen jaar beoefend zij Yoga (Iyengar, Hatha), sinds 2015 geeft zij ook les. Het begon in Costa Rica, waar zij in 2015 ‘Alma Yoga’ (www.almayoga.nl) op richtte: een kleine yogaschool aan de Caribische kust van Costa Rica. Daar gaf zij dagelijks les aan lokale bewonders en touristen. Na haar terugkomst in Nederland specialiseerde zij zich verder in Yoga therapie en alignment.

Haar liefde voor de natuur en yoga brengt zij ook samen in de yoga retreats die zij organiseert.

Naast yogadocente is Amber in opleiding tot gecertificeerd Ayurvedisch therapeut bij Na’an Ayurveda te Hengelo. Zij studeerde al Ayurvedische voeding en Ayur-Yoga. Bij Ayur-Yoga wordt Yoga ingezet als een tool om evenwicht in de dosha’s (de bio-energieën) in het lijf te brengen.

Met deze 4 unieke workshops brengt zij haar passie voor Yoga en Ayurveda samen. Het is haar doel om je door middel van kennis en zelfinzicht te bekrachtigen/empoweren om zorg te dragen voor je eigen balans als basis voor jouw (spirituele) ontwikkeling.

Haar motto is:

“No one is you, and that is your power”

Details

Date:
24/06/2018
Time:
13:00-16:30
Event Categories:
, , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website