Bekijk hieronder de yoga workshops en masterclasses die we in o.a. Amsterdam aanbieden.
Here you find all our yoga workshops and events

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Ayurveda & Daily routine

27/05/2018 at 13:00-16:30

UNIQUE AYURVEDIC TRAINING FOR ALL LEVELS

 

Ben je geïnteresseerd in de oude kennis van Ayurveda? Dan is dit de perfecte gelegenheid om je begrip te verdiepen.
Amber van Alma Yoga biedt een 4-module-programma aan. Bestaande uit 4 unieke workshops die elk een specifiek onderwerp behandelen. Je hoeft geen Ayurvedische kennis te hebben om deel te nemen aan de workshops.
Elke module duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur, bestaande uit theorie en praktijk. Lees meer over elke module hieronder.
* De modules kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd

Ayurveda & Dagelijkse routine: Dinacharya: verbind je met de ritmes van de natuur

Datum: Zondag 27 mei
Tijd: 14.00 – 17:30
Met: Amber Jägers
all levels

In onze high-tech en druk Westers bestaan en biologische verstoringen zoals jet-lags, kunstmatig licht, avond/nachtdiensten zorgen ervoor dat steeds meer mensen hun connectie met de natuur kwijt raken.

Waar Ayurveda altijd al nadruk heeft gelegd op de noodzaak van een gezond biologisch ritme, beginnen moderne wetenschappers dit nu ook te onderkennen. Disconnectie van de natuurlijke ritmes wordt gelinkt aan tal van gezondheidsklachten, waaronder slechte cognitieve functies, verminderd prestatievermogen, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, depressie, diabetes, overgewicht en obesitas, hartaandoeningen en zelf bepaalde vormen van kanker.

Gedurende deze workshop krijg je uitleg – en ga je zelf aan de slag! – met het dagelijks Ayurvedisch ochtendritueel. Dit dagelijks ritueel – dat Dinacharya wordt genoemd – helpt je lichaam en geest weer in contact te komen met de natuur en daarmee tal van klachten te verhelpen én tal van ziektes te voorkomen!

Wat gaan we doen?

 • De workshop bestaat uit theorie en praktijk. Het theorie gedeelte zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Dan is er 30 min pauze en dan gaan we met praktische oefeningen aan de slag.

THEORIE

 • Ik start met een introductie over mijzelf en zal vervolgens een algemene uitleg geven over Ayurveda: de oorsprong, ontwikkeling en de basisprincipes van deze eeuwenoude ‘Science of Life’. Dit is onderdeel van iedere workshop.
 • De mens en de natuur: wat is onze connectie, waarom is het zo belangrijk en welke gezondheidsklachten kunnen ontstaan bij een verstoord ritme?
 • De drie dosha’s en het ritme van de natuur. Je leert hoe de dosha’s Vata, Pitta en Kapha terugkomen in de ritmes van de dag (de klok) en hun invloed.
 • Je krijgt uitleg over het Ayurvedisch ochtendritueel – de Dinacharya. Hierbij leer je diverse technieken om ‘ama’ (afvalstoffen) uit je lichaam te verwijderen. Daarbij komen onder andere tongschrapen, oil pulling, nasya (voor de neus), abhyanga (zelfmassage), yoga en pranayama aan bod.
 • Het ochtendritueel is het belangrijkst, maar we bekijken ook hoe je de rest van jouw dag kan afstemmen op de natuurlijke ritmes: lunchpauze en avondtirueel.
 • Je neemt je eigen dagelijkse ritueel/routine onder de loep: hoe kan Dinacharya integreren in jouw dagelijks leven? Je gaat je eigen Dinacharya maken!
 • Je krijgt de kans om Ayurvedische producten aan te schaffen, zodat je thuis direct met jouw eigen Dinacharya aan de slag kan!

PAUZE: 30 min met een passende ‘Dinacharya-snack’

PRAKTIJK

 • Onderdeel van de Dinacharya zijn Yoga en Pranayama oefeningen. We gaan aan de slag met een eenvoudige serie Yoga en ademhalingsoefeningen die goed in een Ayurvedisch ochtendritueel zouden kunnen passen.
 • We sluiten af met een heerlijke savasana en gaat met een kalme geest & je Dinacharya-plan ga je weer naar huis.

Wat levert de Ayurvedische dinacharya workshop jou op?

 1. Ayurvedische kennis
  Ayurveda wordt steeds populairder in het Westen en zelfs de moderne geneeskunde zoekt steeds vaker in Ayurveda naar remedies en oplossingen. Toch is er vaak nog weinig begrip van deze wetenschap. Dit is jouw kans om dieper in deze ‘Science of Life’ te duiken en de basisprincipes te leren. Iedere workshop duiken we dieper in op de theorie en belichten we een ander thema. Zou je de 4 workshops als training volgen dan heb je aan het einde van de rit een goed begrip van de belangrijkste principes binnen Ayurveda.
 2. Geeft zelfinzicht
  Je krijgt inzicht in je eigen ritme en in hoeverre je in contact bent met de natuurlijke ritmes van de dag.
 3. Herstel je connectie met de natuur!

Dit is jouw kans om jouw connectie met de natuur nieuw leven in te blazen! Met de Ayurvedische wijsheid die je deze workshop op doet kan je je eigen ritme onder de loep nemen en de Dinacharya integreren in je eigen dag.

 1. Genees én voorkom

Een dagelijkse routine waarbij je afvalstoffen (ama) uit het lijf verwijderd en je beweeg-, eet-, en slaaproutine afstemt op de natuur zorgt er niet alleen voor dat tal van gezondheidsklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar ook dat nieuwe ziektes zich niet/moeilijker kunnen vormen. Self-care = health-care!

 1. Thuis aan de slag
  Je maakt je eigen Dinacharya plan en gaat met direct met jouw eigen Ayurvedische Dinacharya-producten naar huis. Oftewel, niks houdt je nog tegen om je goede voornemen direct in de praktijk te brengen.

Praktische informatie

Deze workshop is voor iedereen, voorkennis van Ayurveda is niet nodig.
Reguliere prijs: €45,00.*
Prijs members met geldige leskaart: €40,00*
(max. aantal deelnemers: 12)
code:vasteklant

45.00Add to cart

*Combinatie-voordeel met andere Ayurvedische workshop(s):

Voor degene die een breder begrip willen krijgen over alle  basisprincipes van Ayurveda: de dosha’s, Vata – Pitta – Kapha – de gunas, ama en agni is het aan te raden om alle 4 de workshops als training te volgen. Indien je hiervoor kiest krijg je een korting van 15%. Indien je ervoor kiest om twee van de vier workshops te volgen krijg je 10% korting op het totaal.

 • Ayurvedische detox
 • Ayurvedische rejuvenation
 • Ayurvedische daily routine
 • Ayurvedische stress release

Twee workshops: 10% korting op totaal van beide (€ 80 reguliere prijs en € 72,- memberprijs)
Vier workshops: 15% korting op totaal (€ 153,- reguliere prijs en € 136,- memberprijs)

(check onze algemene voorwaarden over aanmelden, betaling en annuleren)

Over de lerares:

Amber Jägers is gecertificeerd yoga docente en geeft bij diverse studio’s in Amsterdam Hatha en Slow Flow lessen. Al negen jaar beoefend zij Yoga (Iyengar, Hatha), sinds 2015 geeft zij ook les. Het begon in Costa Rica, waar zij in 2015 ‘Alma Yoga’ (www.almayoga.nl) op richtte: een kleine yogaschool aan de Caribische kust van Costa Rica. Daar gaf zij dagelijks les aan lokale bewonders en touristen. Na haar terugkomst in Nederland specialiseerde zij zich verder in Yoga therapie en alignment.

Haar liefde voor de natuur en yoga brengt zij ook samen in de yoga retreats die zij organiseert.

Naast yogadocente is Amber in opleiding tot gecertificeerd Ayurvedisch therapeut bij Na’an Ayurveda te Hengelo. Zij studeerde al Ayurvedische voeding en Ayur-Yoga. Bij Ayur-Yoga wordt Yoga ingezet als een tool om evenwicht in de dosha’s (de bio-energieën) in het lijf te brengen.

Met deze 4 unieke workshops brengt zij haar passie voor Yoga en Ayurveda samen. Het is haar doel om je door middel van kennis en zelfinzicht te bekrachtigen/empoweren om zorg te dragen voor je eigen balans als basis voor jouw (spirituele) ontwikkeling.

Haar motto is:

“No one is you, and that is your power”

Details

Date:
27/05/2018
Time:
13:00-16:30
Event Categories:
, , , , ,

Organizer

Samana Yoga Center
Phone
020 - 3315918
Email
info@samanayogacenter.nl

Venue

Samana Yoga Center
Droogbak 11
Amsterdam, Noord Holland 1013GG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website